Americký generál: Do Afganistanu treba vyslať viac vojakov

NETKY.SK • 9 Február 2017, 17:46 • 2 min
Americký generál: Do Afganistanu treba vyslať viac vojakov

WASHINGTON - Hlavný americký veliteľ v Afganistane generál John Nicholson dnes na senátnom výbore povedal, že v Afganistane je potrebných "o niekoľko tisíc" viac vojakov, ak majú afganskej armáde poskytnúť riadny výcvik a poradenstvo.

slovakia

left justify in out

Nicholson neuviedol konkrétne číslo, povedal iba, že je jedno, či to budú americkí alebo spojeneckí vojaci.

V Afganistane je v súčasnosti asi 8400 amerických vojakov, ktorí tam vedú protiteroristické operácie namierené proti povstalcom a spolupracujú s afganskou armádou.

Nicholson označil za problematické zasahovanie Ruska v Afganistane. Povedal, že Moskva verejne legalizuje Taliban tvrdením, že militanti tohto hnutia na rozdiel od afganskej vlády bojujú proti islamským teroristom. Generál to označil za "klamstvo".

Povedal, že afganské bezpečnostné sily zredukovali počet bojovníkov hlásiacich sa k skupine Islamský štát o polovicu a ich územie o dve tretiny.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies