Americkí akademici a obchodníci vyzývajú Obamu na zmiernenie politiky voči Kube

NETKY.SK • 13 August 2010, 12:23 • 2 min
Americkí akademici a obchodníci vyzývajú Obamu na zmiernenie politiky voči Kube

Americkí akademici a obchodníci vyzývajú Obamu na zmiernenie politiky voči Kube

slovakia

left justify in out

img

Organizácie amerických akademikov, podnikateľov a ďalších profesionálnych združení vyzvali amerického prezidenta Baracka Obamu, aby na nedávne prepustenie politických väzňov na Kube zareagoval zrušením cestovných obmedzení pre komunistický ostrov, ktoré prijal bývalý prezident George W. Bush.
      "Je to dôležitý okamih, pán prezident. Žiadame vás, aby ste zvrátili smer desaťročia trvajúcej kontraproduktívnej politiky USA voči Kube," uvádza sa vo vyhlásení, pod ktoré sa podpísalo Združenie verejných vysokých škôl a univerzít, Americké združenie cestovného ruchu, Americké združenie pre zahraničný obchod, Centrum pre demokraciu na americkom kontinente a ďalší.
      Kuba súhlasila s prepustením 52 politických väzňov po vyjednávaní s katolíckou cirkvou. Prvé kolo oslobodzovania väzňov sa začalo v máji a celý proces sa skončil 20. júla. Išlo o najväčšiu amnestiu pre kubánskych disidentov od roku 1998, čo mnohí medzinárodní pozorovatelia vnímajú ako zlomový moment v procese zmierňovania politiky komunistickej vlády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies