Amerického študenta suspendovali za tričko podporujúce múr medzi USA a Mexikom. Zastal sa ho až súd

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 10:13 • 2 min
Amerického študenta suspendovali za tričko podporujúce múr medzi USA a Mexikom. Zastal sa ho až súd

SALEM - Študenta strednej školy v americkom Oregone suspendovali za tričko chváliace stavbu múru medzi USA a Mexikom. Teraz mu škola musí zaplatiť 25-tisíc dolárov a riaditeľ sa mu už písomne ospravedlnil.

slovakia

left justify in out

Na začiatku bola plánovaná školská debata o migrácii. Študent Addison Barnes na ňu prišiel v tričku podporujúcom stavbu múru a zástupca školy ho požiadal, aby si tričko zakryl. Tretina študentov na škole sú Hispánci a tým tričkom sa vraj cítili byť ohrození a zastrašení, obhajovala sa neskôr škola. Áno, možno aj preto si Addison ti tričko vzal, aby vyslal odkaz, že nebude sedieť so založenými rukami a nenechá cez hranice svojej krajiny chodiť milióny nelegálnych migrantov, s ktorých sa potom stanú jeho spolužiaci a americkí daňoví poplatníci im zaplatia vzdelanie, píše server stredoevropan.cz.

 

Addison si v triede mohol vybrať jednu z troch možností – tričko zakryť, prezliecť sa alebo odísť. Keďže je to patriot, odišiel. Škola si však jeho odchod vyložila ako suspenziu, čím sa jeho štúdium pozastavilo.

Lenže Addison šiel na súd, ktorý mu rýchlo vyšiel v ústrety. Najprv vydal príkaz, že nesmie byť perzekvovaný pre svoje politické názory a nakoniec rozhodol, že sa mu škola musí ospravedlniť a zaplatiť súdne náklady, ktoré dosiahli výšku 25-tisíc dolárov.

 

Addison povedal: „Dal som to na súd, aby som bránil seba a ďalších študentov, ktorí sa môžu báť prejaviť svoje názory napravo od stredu. Každý vie, že keď si študent vezme do školy tričko proti Trumpovi, nikto to nerieši. Ale keď nosím tričko podporujúce Trumpa, som suspendovaný. A to nie je správne.“

 

Škola sa obhajovala tým, že sa musela rozhodnúť medzi pocitmi hispánskych študentov a slobodou slova a volila pocity Hispáncov. Respektíve bezpečnosť študentov, ako napísala vo svojej obhajobe. Nabudúce vraj bude hľadať cesty, ako zabezpečiť oboje.

 

Toto je klasický prípad šikanovana ľudí, ktorí nesúhlasia s nelegálnou migráciou a etnickou výmenou populácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies