Americká vláda vyplátí invalidné dôchodky vojakom vystaveným zbrani Agent Orange

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 17:36 • 2 min
Americká vláda vyplátí invalidné dôchodky vojakom vystaveným zbrani Agent Orange

WASHINGTON - Americká vláda dnes súhlasila s vyplatením miliónov dolárov v rámci invalidných dávok pre približne 2100 záložníkov amerického letectva a slúžiacich vojakov, ktorí boli vystavení pôsobeniu zvyškov chemickej zbrane známej ako Agent Orange, používanej počas vojny vo Vietname.

slovakia

left justify in out

Je to po prvý raz, čo sa ministerstvo pre záležitosti veteránov rozhodlo vytvoriť zvláštnu kategóriu pre vojakov vystavených zmesi látok Agent Orange, ktorí neboli na zemi alebo neslúžili na vnútrozemských vodných cestách vo Vietname.
     

Nový predpis, ktorý schválil Biely dom, začne platiť v piatok. Predpokladané náklady na desať rokov sa odhadujú na 47,5 milióna dolárov (41,4 milióna eur).
     

Agent Orange - veľmi účinný herbicíd - sa používal počas vojny vo Vietname na ničenie džungľového porastu, ktorý využívali vojaci Severného Vietnamu a partizáni ako úkryt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies