Americká hotelová spoločnosť Starwood bude prevádzkovať tri kubánske hotely

NETKY.SK • 20 Marec 2016, 10:41 • 2 min
Americká hotelová spoločnosť Starwood bude prevádzkovať tri kubánske hotely

HAVANA - Americká spoločnosť Starwood Hotels & Resorts Worldwide, ktorá vlastní a obsluhuje stovky hotelov po celom svete, podpísala v sobotu dohodu o renovácii a prevádzkovaní troch kubánskych hotelov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP.

 

Americké hotelové siete sa tak po viac ako 50 rokoch od začiatku socialistickej revolúcie bývalého kubánskeho prezidenta Fidela Castra opäť vrátia na Kubu.

 

Všetky kubánske hotely vlastní štát, čo umožňuje veľkým americkým korporáciám obchodovať priamo s komunistickou vládou. Táto dohoda ešte väčšmi posilní kubánsko-americké vzťahy po tom, čo sa Obamova administratíva rozhodla normalizovať vzťahy s týmto ostrovným štátom.

 

To, čo bolo voľakedy nepredstaviteľné, sa stane skutočnosťou. Hotel vo vlastníctve vetvy kubánskej armády venujúcej sa cestovnému ruchu sa stane hotelom Sheraton Four Points. Spoločnosť Starwood povedala, že investuje milióny dolárov na renováciu hotelov Quinta Avenida, Santa Isabel a Inglaterra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies