Američania zadržali veliteľa pakistanského Talibanu Latífa Mahsúda

NETKY.SK • 12 Október 2013, 06:20 • 2 min
Američania zadržali veliteľa pakistanského Talibanu Latífa Mahsúda

WASHINGTON/KÁBUL - Americké sily zadržali jedného z hlavných veliteľov pakistanského Talibanu Latífa Mahsúda. Oznámilo to dnes amerického ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa amerického rezortu Marie Harfová pripomenula, že pakistanský Taliban sa prihlásil aj k zodpovednosti za pokus o bombový útok na Times Square v New Yorku. Odmietla však spresniť, kedy Mahsúda zadržali a kde sa momentálne nachádza, informovala agentúra Reuters. Podľa agentúry AP Mahsúda zadržali Američania pred týždňom vo východoafganskej provincii Lógar. Odvolala sa na vyhlásenie tamojšieho guvernéra. AP zároveň pripomenula, že Mahsúd je jedným zo zástupcov lídra pakistanského Talibanu Hakimulláha Mahsúda, príbuzní ale nie sú.

Hnutie medzitým potvrdilo zadržanie svojho člena, tvrdí však, že sa ho zmocnili afganskí vojaci v provincii Chóst na východe krajiny 5. októbra.

Americká armáda v Kábule sa odmietla k prípadu vyjadriť a odkázala na ministerstvo obrany vo Washingtone. Pentagón však správu takisto nekomentoval.

Hovorca afganského prezidenta Hámida Karzaja pre denník Washington Post povedal len toľko, že jeden z nemenovaných veliteľov Talibanu bol zadržaný v provincii Lógar a nachádza sa v americkom väzenskom zariadení v Bagrame.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies