Američania rokujú o prípravnom zápase pred MS aj s Iránom

NETKY.SK • 10 Október 2013, 13:03 • 2 min
Američania rokujú o prípravnom zápase pred MS aj s Iránom

LOS ANGELES - K zlepšovaniu vzťahov medzi USA a Iránom by mohli prispieť aj futbalisti - prípravným medzištátnym zápasom pred budúcoročnými majstrovstvami sveta v Brazílii. S odvolaním sa na iránske zdroje o tom informoval americký kanál Fox Sports. Hovorca Futbalovej asociácie USA Neil Beuthe to nemohol potvrdiť, ale priznal, že obe strany už nadviazali kontakt.

slovakia

left justify in out

"Intenzívne rokujeme s viacerými federáciami, ktoré sa kvalifikovali na majstrovstvá sveta a majú záujem o prípravný zápas v máji alebo júni budúceho roku. Zatiaľ je ale všetko v počiatočnom štádiu, žiaden zápas sme ešte nedohodli," povedal Beuthe. Irán aj USA už majú účasť na šampionáte istú.

Súperi pre prípravu na MS 2014 sa budú doťahovať pravdepodobne až po žrebe turnaja, ktorý sa uskutoční 6. decembra. Na futbalovom poli sa Američania s Iránčanmi stretli dvakrát. Na svetovom šampionáte 1998 vo Francúzsku ázijský tím vyhral 2:1, v januári 2000 sa v Pasadene zrodila v priateľskom stretnutí remíza 1:1.

V septembri nastal zlom v napätých diplomatických vzťahoch medzi USA a Iránom. Americký prezident Barack Obama absolvoval historický telefonát so svojím iránskym partnerom Hasanom Rúháním. Ide o prvú priamu komunikáciu medzi lídrami oboch znepriatelených krajín za posledných viac ako 30 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies