Američania ponúkajú odmenu 20 miliónov za štyroch lídrov Islamského štátu

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 09:23 • 2 min
Američania ponúkajú odmenu 20 miliónov za štyroch lídrov Islamského štátu

WASHINGTON - Americká vláda ponúka odmenu vo výške spolu až do 20 miliónov dolárov (necelých 18 miliónov eur) za informácie, ktoré by viedli k dolapeniu alebo usmrteniu štyroch údajných lídrov extrémistickej skupiny Islamský štát. Na zozname je Abd ar-Rahman Mustafa al-Kadúlí (odmena 7 miliónov dolárov), Abú Muhammad al-Adnání (5 miliónov dolárov), Tarchan Tajumurazovič Batirašvili (5 miliónov dolárov) a Tarík bin al-Tahár bin al-Falíh al-'Auní al-Harzí (3 milióny dolárov).

slovakia

left justify in out

Al-Kadúlí je vysoký líder IŠ a pôvodne zástupca bývalého šéfa al-Kájdy v Iraku. Sýrčan al-Adnání je hovorca IŠ, ktorý opakovane vyzýva na útoky na USA. Gruzínec Batirašvili velí bojom v severnej Sýrii a Tunisan al-Tahár je vodcom samovražedných atentátnikov. Na najvyššieho vodcu IŠ v Iraku Abú Bakra al-Bagdádího vypísala už v minulosti americká vláda odmenu desať miliónov dolárov.

 

Vypísanie odmien nasleduje po tom, čo sa Islamský štát v utorok prihlásil k útoku na výstavu karikatúr proroka Mohameda v americkom štáte Texas. Oboch útočníkov polícia zabila. Skupina zároveň pohrozila Amerike ďalšími útokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies