Američania počítajú s Krzyzewským napriek operácii

NETKY.SK • 19 Február 2016, 10:51 • 2 min
Američania počítajú s Krzyzewským napriek operácii

NEW YORK - Americká basketbalová federácia USA Basketball nemá pred olympijskými hrami v Riu de Janeiro alternatívu na post trénera mužskej reprezentácie, ktorú od roku 2005 úspešne vedie Mike Krzyzewski.

slovakia

left justify in out

Kormidelník univerzitného tímu Duke po skončení tejto sezóny plánuje podstúpiť operáciu ľavého kolena so zavedením náhrady. Generálny riaditeľ reprezentácie Jerry Colangelo však napriek tomu počíta s jeho službami. "Viem, že bezprostredne po skončení sezóny s Duke pôjde na zákrok. O tom, že by nemal viesť mužský tím v lete na olympijských hrách, nepadlo medzi nami ani slovo. So stopercentnou istotou tvrdím, že lepšieho trénera pre obhajobu olympijského zlata by sme nezohnali," povedal vo štvrtok Colangelo.


Krzyzewski koučuje Američanov od roku 2005, s tímami poskladanými z hviezd NBA získal dve zlaté olympijské medaily a dva tituly majstrov sveta. Na klubovej úrovni "Coach K" vedie hráčov univerzity Duke. Zmluvu s USA Basketball má ešte na OH 2016 v Riu de Janeiro.


Colangelo v októbri oznámil, že Krzyzewského nástupca by mal vzísť z NBA. Angažovanie kormidelníka z prestížnej súťaže by znamenalo návrat k prvopočiatkom amerických Tímov snov. Ten prvý a najslávnejší na OH 1992 viedol Chuck Daly, Krzyzewski bol v Barcelone jedným z jeho asistentov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies