Američan, ktorý zastrelil v garáži študenta z Nemecka, dostal 70 rokov

NETKY.SK • 13 Február 2015, 06:48 • 2 min
Američan, ktorý zastrelil v garáži študenta z Nemecka, dostal 70 rokov

MISSOULA - Na 70 rokov väzenia odsúdil dnes súd v Missoule v americkom štáte Montana 30-ročného Američana Markusa Kaarmu, ktorý 27. apríla 2014 zastrelil 17-ročného mladíka Direna Dedeho z Nemecka. Obvineného, ktorý najmenej 20 rokov nemôže požiadať o podmienečné prepustenie na slobodu, uznali porotcovia vinným ešte vlani v decembri.

slovakia

left justify in out

Študent tureckého pôvodu z Hamburgu-Altony, ktorý sa stal obeťou v čase, keď sa z doteraz úplne neobjasnených príčin ocitol v garáži strelca predpokladajúceho prítomnosť zlodeja, bol v inkriminovanom čase v USA na výmennom pobyte.
      

"Vy ste nahnevaní na svet, a to je zrejmé z vášho správania i jazyka, ktorý používate. Musíme vytvoriť spoločnosť, v ktorej ľudia ako vy nebudú môcť reagovať neprimerane," vyhlásil sudca Ed McLean v zdôvodnení rozsudku. Obhajoba s argumentáciou, že majiteľ garáže konal v sebaobrane, ako ukazuje rozsudok, nepresvedčila a neuspela ani so žiadosťou o obnovu súdneho konania. Prokuratúra tridsiatnika obvinila, že mladíka úmyselne vlákal do garáže, keď do nej po predošlých vlámaniach ponechal voľný prístup s cieľom prichytiť zlodejov, a následne ho chladnokrvne popravil.
      

Samotný Kaarma sa v krátkom vyjadrení v súdnej sieni ospravedlnil za svoj čin. "Urobil som, čo som považoval za potrebné, aby som chránil moju rodinu a seba samého," cituje z jeho slov tlačová agentúra DPA. Jeho partnerka i rodičia predtým v emotívnych vystúpeniach žiadali súd o mierny trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies