Alpské lyžovanie: Slávny Hahnenkamm vyhral nórsky zjazdár Kilde

NETKY.SK • 21 Január 2022, 15:15 • 2 min
Alpské lyžovanie: Slávny Hahnenkamm vyhral nórsky zjazdár Kilde

KITZBÜHEL – Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde triumfoval v piatkovom zjazde Svetového pohára v rakúskom Kitzbüheli. Na legendárnej zjazdovke Streif prekonal o 42 stotín sekundy Francúza Johana Clareyho, tretie miesto obsadil domáci Matthias Mayer s odstupom 0,67 s. Slovensko nemalo v prestížnej súťaži zastúpenie.

slovakia

left justify in out

Nepriaznivé podmienky nórkseho zjazdára neovplyvnili

 

Pre silný vietor vo vrchnej časti organizátori skrátili trať, štartovalo sa od skoku Mausefalle, čím pretekári prišli približne o 160 metrov (alebo 8 sekúnd) najstrmšieho zjazdu v kalendári SP. Vyhovovať to mohlo práve Kildemu, ktorý špičkovo jazdí aj v superobrovskom slalome. So štartovým číslom 11 výrazne predstihol všetkých súperov a dosiahol dvanáste víťazstvo na podujatiach seriálu, šieste v kráľovskej disciplíne.

 

V tejto sezóne slávil už šiesty úspech, tretí v zjazde po tom, ako sa radoval v decembri v americkom Beaver Creeku aj pred týždňom vo švajčiarskom Wengene. V Kitzbüheli bol najrýchlejší už v stredajšom úvodnom tréningu. „Pred rokom som podstúpil operáciu a bol som na nosidlách. A teraz stojím tu na najvyššom stupienku. Je to neuveriteľné, ani neviem, čo by som mal ešte povedať," citoval 29-ročného Nóra portál laola1.at. Suverénny líder celkového poradia SP Marco Odermatt zo Švajčiarska skončil v piatok na štvrtej priečke s mankom 0,78 s.

 

Organizátori z dôvodu predpovede počasia prehodili víkendový program na Hahnenkamme. Slalom na Ganslernhangu sa uskutoční v sobotu (10.15/13.45) a druhý zjazd sa pôjde až v nedeľu o 13.30 h.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies