Allianz-SP eviduje nárast poistných udalostí spôsobených výtlkmi

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 10:18 • 2 min
Allianz-SP eviduje nárast poistných udalostí spôsobených výtlkmi

BRATISLAVA - Tohtoročná zima oproti vlaňajšej priniesla chladnejšie počasie a stav ciest na Slovensku sa úmerne tomu zhoršil. Počas uplynulého marca evidovala Allianz – Slovenská poisťovňa 94 poistných udalostí spôsobených výtlkmi, pričom celková výška škody bola viac než 75.000 eur.

slovakia

left justify in out

V marci 2014 výmole spôsobili 72 škodových udalostí. Tento rok teda priniesol nárast škôd o 30 %. Najviac výtlkov za posledné roky bolo v roku 2013, keď zlý stav ciest zapríčinil rekordných 427 poistných udalostí.

 

Najviac poistných udalostí v dôsledku nerovností terénu hlásili vodiči v okresoch Bratislavy. Druhou najrizikovejšou oblasťou sa v súvislosti s výtlkmi stal Košický okres a tretie miesto patrí okresu Levice.

 

Okrem nebezpečenstva výtlkov by motoristi nemali zabúdať na ďalšie riziko, ktorým je lesná a poľná zver. V mesiaci marec totiž Allianz – SP evidovala až 174 dopravných nehôd zapríčinených stretom so zverou. Počet týchto poistných udalostí oproti minulému roku tiež stúpol.

TASR informovala Allianz-Slovenská poisťovňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies