Aliancia Fair-play vyzýva verejnosť na kontrolu víťazov volieb: Volím, ale vidím vás

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 14:37 • 2 min
Aliancia Fair-play vyzýva verejnosť na kontrolu víťazov volieb: Volím, ale vidím vás

BRATISLAVA - Aliancia Fair-play spustila pred parlamentnými voľbami kampaň "Volím, ale vidím vás".

slovakia

left justify in out

Vyzýva v nej občanov, aby nakreslením oka na volebnú obálku politikom odkázali, že za svoj hlas očakávajú vládu práva pre všetkých bez výnimky, stíhanie korupcie, fungujúci štát a kvalitné služby. Agentúru SITA o tom informovala programová riaditeľka Aliancie Fair-play Zuzana Wienk. Voliči môžu podľa aliancie následne zdieľať fotografie volebných obálok na sociálnych sieťach. Podporu kampani môžu tiež vyjadriť pridaním svojho mena do občianskeho zoznamu Aliancie Fair-play.

 

"Aliancia Fair-play je pripravená plnenie požiadaviek sledovať a spájať občanov vždy, keď sa bude treba postaviť proti zneužívaniu moci či verejných zdrojov alebo presadiť dobré riešenia," píše sa ďalej v tlačovej správe.


Podľa Zuzany Wienk Slovensko "trpí tým, že nad zákonom stojí skupina nedotknuteľných, ktorí ovládajú štát a nenesú dôsledky za tunelovanie verejných peňazí". Nasledujúce volebné obdobie sa budú "preobsadzovať významné kontrolné inštitúcie. Občania sa budú musieť spojiť, aby sa na ne nedostali politické bábky. Od politikov by sme mali konečne žiadať i to, aby prokuratúra s políciou začali stíhať veľké korupčné kauzy," cituje tlačová správa Z. Wienk.


Aliancia Fair-play vo výzve kandidátom a kandidujúcim stranám píše, že 5. marca sa voliť nebude ľahko. "Ale pôjdeme, lebo tu chceme žiť. Voľbou zároveň odkazujeme, že rozdaním kariet pre nás nič nekončí. Budeme vás aktívne sledovať počas celého volebného obdobia ako sebavedomí občania, ktorí za svoj hlas očakávajú férový štát, vládu práva bez výnimky a kvalitné služby." Tí, čo je kampaň podporia, budú nej budú žiadať oslobodenie inštitúcií spod skrytých záujmov a konkrétne výsledky, najmä od polície, prokuratúry, súdov.

 

"Prešľapy vám zrátame a spojíme sa vždy, keď zneužijete moc či verejné peniaze. Dohliadneme, aby ste kľúčové inštitúcie obsadili kvalitnými a čestnými ľuďmi, nie bábkami. Volíme, ale nezľavíme. A budeme sa pozerať...," dodáva sa v texte adresovanom záujemcom o výhru v sobotňajších parlamentných voľbách. Viac o kampani možno nájsť na webstránke https://vidimvas.fair-play.sk/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies