Matovič: Otvárame hranice medzi Českom, Maďarskom, Rakúskom a SR

NETKY.SK • 5 Jún 2020, 08:57 • 2 min
Matovič: Otvárame hranice medzi Českom, Maďarskom, Rakúskom a SR

BRATISLAVA - Štátne hranice medzi Českom, Maďarskom, Rakúskom a Slovenskom sú od piatka 5. júna 08.00 h pre občanov týchto krajín otvorené bez obmedzení, oznámil v piatok ráno na slovensko-maďarskom hraničnom priechode Medveďov-Vámosszabadi predseda vlády SR Igor Matovič spolu s maďarským vicepremiérom Zsoltom Semjénom.

slovakia

left justify in out

Slovenský premiér povedal, že sa skončilo obdobie storočia od podpísania Trianonskej mierovej zmluvy, ktorého výročie bolo vo štvrtok.

 

"Dnes sme tu symbolicky na hraniciach a pozeráme do budúcna," zdôraznil Matovič, podľa ktorého je dnešný deň návratom slobody občanom Slovenskej republiky i Maďarska, ako aj návratom do normálneho režimu. Ministerský predseda ocenil, že občania oboch krajín pristupovali ku koronavírusovej pandémii zodpovedne.

 

Podľa Semjénových slov bola dohoda medzi uvedenými štyrmi krajinami o zrušení doterajších epidemiologických opatrení možná z toho dôvodu, že pandémia je už na ústupe - preto je možné uskutočniť veľmi dôležitú etapu otvárania.

 

"Je to otváranie hraníc v tom zmysle, že obmedzenia, ktoré komplikovali našim občanom voľný pohyb a cestovanie, teraz zaniknú," dodal s poznámkou, že tak Slovensko, ako aj Maďarsko prijímali dobré a včasné rozhodnutia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies