Alex James: V Blur panovali pred pauzou zlé vzťahy

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 13:44 • 2 min
Alex James: V Blur panovali pred pauzou zlé vzťahy

BRATISLAVA - Basgitarista anglickej rockovej kapely Blur Alex James prezradil, že jednotliví členovia mali pred vyhlásením pauzy v roku 2003 medzi sebou zlé vzťahy. Štyridsaťšesťročný hudobník to uviedol v rozhovore pre denník Irish Independent.

slovakia

left justify in out

"Približne v roku 2003 sme dospeli do bodu, keď sme sa potrebovali rozísť, venovať sa vlastným projektom a byť niekým iným, než tým štvorhlavým monštrom. Nenazval by som to nevraživosťou, ale mali sme trochu zlé vzťahy. Potrebovali sme pauzu, aby sme sa zas udobrili. Je to veľmi podobné ako rivalita medzi súrodencami alebo manželstvo. Teraz je to úplný opak. Všetko je v poriadku a znova nás baví spolu hrávať," vysvetlil James.


Blur vznikli v roku 1988 v Londýne pričom spočiatku vystupovali pod názvom Seymour. Debutový album s názvom Leisure vydali o tri roky neskôr. Nasledovali nahrávky Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997) a 13 (1999). Po vydaní posledného menovaného albumu však ohlásili prerušenie činnosti a odvtedy sa jednotliví členovia kapely venovali predovšetkým iným projektom. Blur pauzu niekoľkokrát prerušili, pričom v roku 2003 vydali album Think Tank. Oficiálne pauzu ukončili až v roku 2008. V pondelok 27. apríla vydajú nový album The Magic Whip. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako There's No Other Way, Girls & Boys, Parklife, Country House, Stereotypes, Song 2, Tender, Beetlebum alebo Coffee & TV.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies