Albánske polícia zničila ilegálnu marihuanu v hodnote 6,4 miliardy eur

NETKY.SK • 23 September 2014, 17:51 • 2 min
Albánske polícia zničila ilegálnu marihuanu v hodnote 6,4 miliardy eur

TIRANA - Albánske bezpečnostné úrady zničili za tento rok ilegálnu marihuanu v odhadovanej trhovej cene 6,4 miliardy eur, čo je viac než 60 percent ročného hrubého domáceho produktu tejto balkánskej krajiny.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na vládne zdroje o tom dnes informovala tlačová agentúra AP.
     

Podľa albánskeho ministra vnútra Saimira Tahiriho polícia od marca znehodnotila 102 ton marihuany a 530.000 sadeníc konope, pričom zatkla alebo obžalovala približne 1900 osôb. Viac než polovica celkového množstva tejto drogy sa našla v obci Lazarat na juhu krajiny po päťdňovej policajnej razii.
     

Tahiri ďalej tvrdí, že Albánsko už nie je krajinou, kde sa produkujú drogy. Rezortný šéf skoršie vyhlásil "absolútny boj proti drogám a špinavým peniazom". Albánsko je považované za popredného producenta marihuany a bránu pre rozličné iné drogy z Ázie a Latinskej Ameriky na európsky trh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies