Aktéri lyžiarskej kauzy sa stretli na pôde SOV, črtá sa dohoda

NETKY.SK • 12 Január 2017, 06:48 • 2 min
Aktéri lyžiarskej kauzy sa stretli na pôde SOV, črtá sa dohoda

BRATISLAVA - Slovenská lyžiarska asociácia (SLA) i otcovia oboch špičkových slovenských reprezentantiek v alpskom lyžovaní Timotej Zuzula a Igor Vlha majú záujem na hladkom vyriešení sporu, ktorý vznikol koncom uplynulého roka v súvislosti s podpisom "Štatútu reprezentanta SR".

slovakia

left justify in out

Na pôde Slovenského olympijského výboru (SOV) v stredu po spoločnom rokovaní deklarovali vzájomnú dobrú vôľu riešiť vzniknutú situáciu v pozitívnom a konštruktívnom duchu. Informoval o tom portál www.olympic.sk.

 

Stretnutie spoločne so SLA inicioval SOV, ktorý sa v aktuálnom spore medzi SLA a reprezentantmi v zjazdovom lyžovaní ponúkol ako mediátor. Na pracovnom stretnutí sa za SOV zúčastnili generálny sekretár Jozef Liba, viceprezident pre športy Peter Korčok, predseda legislatívno-právnej komisie Peter Sepeši a za komisiu športovcov SOV Danka Barteková. Za SLA prezident František Repka a generálny sekretár Radoslav Cagala, za Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica (zamestnávateľ oboch slovenských reprezentantiek, ktoré patria do absolútnej svetovej špičky - Veroniky Velez Zuzulovej aj Petry Vlhovej) jeho riaditeľ Richard Galovič i riaditeľ pre športy a zároveň viceprezident SOV Jozef Gönci. Ako zástupcovia pretekárok boli prítomní ich otcovia Timotej Zuzula a Igor Vlha.

 

Zúčastnéné strany sa zhodli, že je potrebné, aby športovci mohli bezproblémovo dokončiť naplno rozbehnutú súťažnú sezónu a zároveň aby sa po jej skončení mohli systémovo nastaviť vzťahy medzi SLA a reprezentantmi do budúcnosti. Timotej Zuzula a Igor Vlha na rokovaní predložili upravenú a kompromisnú verziu "Štatútu reprezentanta SR", ktorá je akceptovateľná pre obe slovenské lyžiarky. Účastníci stretnutia sa s ňou detailne zoznámili a všetci vyjadrili podporu takémuto riešeniu. Prezident SLA František Repka prisľúbil predložiť túto verziu "Štatútu reprezentanta SR" na schválenie na najbližšie rokovanie predsedníctva Slovenskej lyžiarskej asociácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies