Ako vytvárať úctu a rešpekt k druhým na konferencii OSF

NETKY.SK • 4 December 2016, 18:04 • 2 min
Ako vytvárať úctu a rešpekt k druhým na konferencii OSF

BRATISLAVA - Tri dni pred Medzinárodným dňom ľudských práv, ktorý každoročne pripadá na 10. decembra, otvorí Nadácia otvorenej spoločnosti (OSF) v Bratislave trojdňovú konferenciu s názvom Conference Connected venovanú problematike ľudských práv.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval Vladimír Čabák z oddelenia komunikácie s médiami Nadácie otvorenej spoločnosti, podujatie sa uskutoční pod záštitou Verejnej ochrankyne práv Jany Dubovcovej. Cieľom konferencie je diskutovať o ľudských právach každý deň v inom kontexte - najskôr z pohľadu komunikácie, druhý deň z pohľadu vzdelávania a posledný deň v kontexte verejných politík. Prednášať a diskutovať prídu rečníci z pedagogického, komunikačného a mediálneho sektora z Islandu, Nórska, Veľkej Británie alebo Španielska, no aj odborníci zo Slovenska.


"Najprv sme ľudia a až potom príslušníci národov a veriaci rôznych náboženstiev," uviedol pri príležitosti tejto konferencie aj medzinárodného dňa ľudských práv výkonný riaditeľ Nadácie otvorenej spoločnosti Ján Orlovský. Dodal, že ako doma tak aj v škole musíme vytvárať atmosféru vzájomnej úcty a rešpektu. Zároveň sú to však témy, na ktoré mnohí hľadáme riešenia. Práve tým sa chce nadácia venovať na konferencii, ktorá začne v stredu 7. decembra a potrvá až do piatka 10. decembra.


"O ľudských právach počul asi každý. Počúvať však nestačí. Chceme ukázať všetkým, čo majú záujem, ako túto tému príťažlivejšie vysvetliť nastupujúcej generácii. Ľudské práva sa týkajú všetkého okolo nás. Preto sme sa rozhodli konať," uvádza nadácia na webovej stránke špeciálne určenej pre konferenciu Conference Connected.

 

Ako uviedol Čabák, konať sa rozhodli najmä preto, že hoci sú ľudské práva "skloňované vo všetkých pádoch", narastá v spoločnosti extrémizmus, radikalizmus aj nenávisť. Spoločnosť sa podľa nadácie rozdelila na "my a tí druhí", ľudské práva musíme preto podľa nich znovuobjaviť a preniesť do bežného života spoločnosti, najmä medzi deti a mladých ľudí a tam, "kde ich vieme najviac ovplyvniť – do online prostredia, médií a TV".

 

Konferencia preto prinesie diskusiu medzi médiami, školami, štátom, samosprávami a tretím sektorom o tom, ako hodnoty ľudských práv vrátiť do žurnalistiky, škôl a základných štátnych vzdelávacích dokumentov a politík.


ab;di



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies