Ako prvá k 20. výročiu vzniku SR zagratulovala Hillary Clintonová

NETKY.SK • 3 Január 2013, 08:26 • 2 min
Ako prvá k 20. výročiu vzniku SR zagratulovala Hillary Clintonová

Ako prvá k 20. výročiu vzniku SR zagratulovala Hillary Clintonová - Politika Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová bola prvá, ktorá poslala svojmu slovenskému partnerovi Miroslavovi Lajčákovi blahoprajný telegram k 20.

slovakia

left justify in out

img

Americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová bola prvá, ktorá poslala svojmu slovenskému partnerovi Miroslavovi Lajčákovi blahoprajný telegram k 20. výročiu vzniku Slovenskej republiky.

"Zdôrazňuje v ňom úspechy, ktoré SR dosiahla a silu nášho spojenectva. V najbližších dňoch očakávam takýchto telegramov viacej," priblížil pre TASRLajčák s tým, že v niektorých prípadoch pôjde o reakciu na vytvorenie samostatného štátu, v iných o nadviazanie bilaterálnych vzťahov.

Ako poznamenal, nielen SR a ČR, ale v podstate celý svet si v týchto dňoch pripomína pokojné rozdelenie bývalej Československej federatívnej republiky.

Podľa Clintonovej si Spojené štáty vysoko vážia silné partnerstvo medzi oboma krajinami, ktoré je založené na vzájomnom záväzku k ochrane slobody a ľudských práv, podporenom rastúcimi hospodárskymi a obchodnými vzťahmi. Zároveň sú hrdé na to, že ako blízki spojenci v NATO a partneri môžeme spoločne pracovať na vytváraní bezpečnej budúcnosti pre ľudí v Afganistane. Vyzdvihla tiež ochotu Slovenska zdieľať svoje skúsenosti z prechodu k demokracii s inými vznikajúcimi demokraciami po celom svete. Na záver popriala SR ďalšie úspechy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies