Ako na psoriázu poradia v utorok na klinike UNLP v Košiciach

NETKY.SK • 27 Október 2013, 19:38 • 2 min
Ako na psoriázu poradia v utorok na klinike UNLP v Košiciach

KOŠICE - Pacienti so psoriázou sa tak v utorok budú môcť poradiť s lekármi o svojom ochorení, jeho stave a možnostiach liečby najmodernejšími cestami.

slovakia

left justify in out

Do Svetového dňa psoriázy sa v utorok 29. októbra zapája aj Dermatovenerologická klinika košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP), ktorá pri tejto príležitosti otvorí dvere pre verejnosť od 8.00 do 15.00 h. Záujemci budú môcť konzultovať svoje otázky priamo s primárom Tomášom Kampem v špecializovanej dermatovenerologickej ambulancii na 8. poschodí lôžkového monobloku na Triede SNP. Informovala o tom hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová.

Cieľom Dňa otvorených dverí, je upozorniť na ochorenie, ktoré patrí k najrozšírenejším kožným poruchám na svete a mnohých ľudí často vháňa do izolácie. "Zapojením sa do tejto akcie chceme upozorniť aj zdravých ľudí na fakt, že ľudia so psoriázou nie sú infekční, teda nemôžu svoje okolie nakaziť," zdôrazňuje primár Kampe.

Pacienti so psoriázou sa tak v utorok budú môcť poradiť s lekármi o svojom ochorení, jeho stave a možnostiach liečby najmodernejšími cestami.

Deň otvorených dverí pre pacientov so psoriázou zastrešuje Slovenská dermatovenerologická spoločnosť Slovenskej lekárskej spoločnosti. Svetový deň psoriázy každoročne vyhlasuje Medzinárodná federácia psoriatických organizácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies