Ako dopadlo Slovensko na ZOH mládeže v Lausanne?

NETKY.SK • 23 Január 2020, 17:49 • 2 min
Ako dopadlo Slovensko na ZOH mládeže v Lausanne?

BRATISLAVA - Zimné olympijské hry mládeže v Lausanne hodnotí slovenská výprava úspešne. Bobistka Viktória Čerňanská získala striebro v jednoboboch a hokejistky po výhre nad domácimi Švajčiarkami sa mohli tešiť z bronzových medailí.

slovakia

left justify in out

Cenné kovy

V zmiešaných družstvách v hokeji vo formáte 3 na 3, zavesili na krk strieborné medaily Petrovi Repčíkovi a Nikole Janekovej a bronzové Rastislavovi Eliášovi a Zuzane Dobiášovej.

 

img

 

Chýbalo málo

Viacerým mladým slovenským športovcom unikla medaila len o vlások. Rebeka Jančová skončila v alpskej kombinácii na štvrtom mieste, rýchlokorčuliarka Petra Rusnáková bola piata na 1000 m a šiesta na 500 m, piatu priečku obsadili v sánkovaní na dvojsedadlových saniach Vratislav Varga s Metodom Majerčákom, siedmu Bianka Petríková s Nikolou Trembošovou. Cenné sú aj ôsme miesta Jančovej v super-G a biatlonistky Emy Kapustovej.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rebeka Jančová (@rebeka_jancova),

 

Zhodnotenie Slovenska na podujatí

Slovensko reprezentovalo vo Švajčiarsku celkovo 46 športovcov. "Môžeme byť spokojní. Pred začiatkom ZOH mládeže sme verili v zisk minimálne jednej medaily, keďže Čerňanská figurovala vo svetovom rebríčku na prvom mieste. Čakali sme aj ďalšie umiestnenia v najlepšej desiatke a tie sa našim športovcom podarilo získať," zhodnotil v oficiálnej tlačovej správe vystúpenie Slovákov vedúci výpravy Boris Demeter.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies