Akcia Dobírka: V Česku odhalili gang, ktorý dovážal zo Slovenska falzifikáty anabolík

NETKY.SK • 9 Február 2015, 16:09 • 2 min
Akcia Dobírka: V Česku odhalili gang, ktorý dovážal zo Slovenska falzifikáty anabolík

PRAHA - O odhalení medzinárodného gangu priekupníkov s anabolikami a ich falzifikátmi, importovanými zo Slovenska, informovali dnes na tlačovej konferencii predstavitelia českej Národnej protidrogovej centrály, tamojšej justície a športu.

slovakia

left justify in out

Medzi odberateľmi produktov boli aj registrovaní športovci, predovšetkým kulturisti, vyplýva z informácií českých elektronických médií.
     

Polícia monitorovala aktivity podozrivých asi 12 mesiacov pred samotným zásahom, ktorý patril medzi najrozsiahlejšie akcie svojho druhu na českom území. Pri razii s krycím názvom Dobírka policajti zhabali asi 20.000 tabletiek a okolo 500 ampuliek prípravkov na vnútrosvalové použitie. Všetky postupne otestuje český Štátny ústav pre kontrolu liečiv. Z jeho doterajších poznatkov vyplýva, že výrobky obsahujúce aj nežiaduce látky, respektíve prímesi, pochádzajú z juhovýchodnej Ázie.
     

Hlavný organizátor trestnej činnosti dvakrát mesačne cestoval na Slovensko, kde nakupoval anaboliká a iné látky s anabolickým účinkom a prevážal ich v automobile do ČR. Tam sa produkty distribuovali cez nelegálnu sieť.
     

Páchatelia ich vraj ponúkali prostredníctvom webu, ale aj v predajniach a na rôznych fórach venovaných kulturistike alebo zdravej výžive, a to pod falošnou identitou. Konzumenti netušili, že ide o falzifikáty.
     

Hlavným vinníkom - štyri osoby už boli v kauze obvinené - hrozí v prípade potvrdenia viny súdom hoci osemročný trest väzenia. Traja z nich sa podieľali na importe a predaji steroidov, štvrtý je podozrivý z trestného činu prania špinavých peňazí. Jeden z obvinených je stíhaný väzobne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies