Aj vy máte plné schránky letákov? Česká republika ich možno zakáže!

NETKY.SK • 5 December 2018, 12:03 • 2 min
Aj vy máte plné schránky letákov? Česká republika ich možno zakáže!

Už máte dosť reklamných letákov, ktoré sa vám v kvantách niekľkokrát do týždňa hromadia v poštových schránkach? V Česku im možno čoskoro odzvoní.

slovakia

left justify in out

Čoraz častejšie sa stretávame so znechutenosťou ľudí v súvislosti s množstvami reklamných letákov. Áno, konkurencia rastie, predajcov pribúda, každý chce o svojich produktoch a akciách informovať. Výsledkom je však nepríjemná situácia, kedy sa nám schránky viackrát do týždňa plnia „poštou“, o ktorú vôbec nestojíme. Nie je to plytvanie?

 

Samozrejme, že je. A netýka sa to len ekonomickej stránky jednotlivých obchodných reťazcov, ale aj životného prostredia. Sú to tony a tony papiera, ktoré často úplne nepoužité končia v zmiešanom odpade. Nie je čas s tým niečo urobiť?

 

Tento problém vníma aj český minister poľnohospodárstva Miroslav Toman. V Českej televízii sa vyjadril, že premýšľa, či by nebolo vhodné presadiť úplný zákaz letákov s akciovou ponukou jednotlivých predajcov. Rokuje o tom aj s českým zväzom obchodu a cestovného ruchu. 

 

Cieľom Tomana nie je zrušiť akciové ponuky predajní, no myslí si, že takéto reklamy sú mimoriadne neekologické a jeho snahou je zabrániť devastácii prírody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies