Aj ICMP vyzýva europoslancov, aby v stredu hlasovali za smernicu o copyrighte

NETKY.SK • 11 September 2018, 06:45 • 2 min
Aj ICMP vyzýva europoslancov, aby v stredu hlasovali za smernicu o copyrighte

BRUSEL - Medzinárodná konfederácia hudobných vydavateľov (ICMP) v pondelok oznámila, že podporuje návrhy nemeckého europoslanca Axela Vossa v rozhodujúcom hlasovaní o smernici EÚ o autorských právach.

slovakia

left justify in out

ICMP, ktorá je považovaná za "globálny hlas" hudobných vydavateľov, v správe pre médiá uviedla, že nadchádzajúce hlasovanie o článku 13 smernice o copyrighte považuje za kľúčové pre udržateľné zdravie európskej kultúry, digitálnych inovácií a ponuky pre spotrebiteľov. "Po preskúmaní návrhov, ktorými sa zaoberajú europoslanci, ICMP vyzýva všetkých poslancov Európskeho parlamentu, aby 12. septembra hlasovali a podporili balík, ktorý vypracoval spravodajca Axel Voss," uviedol Tom O'Connell z oddelenia vzťahov s verejnosťou ICMP.

 

O'Connell spresnil, že návrhy, ktoré na hlasovanie do pléna EP predložil Voss, najlepšie vystihujú "životaschopnosť európskeho kultúrneho ekosystému", spravodlivú kompenzáciu pre tvorcov, ale aj kvalitnú ponuku pre spotrebiteľov a plné rešpektovanie základných práv na prejav. "Sme radi, že sa môžeme pripojiť k mnohým občanom, skladateľom a umelcom, spotrebiteľom a tvorcom politík v celej Európe, ktorí podporujú tento prístup. Naliehavo žiadame, aby takéto dôležité politické rozhodnutie bolo podložené faktami a ich prínosom pre Európu," uviedol predseda ICMP Chris Butler.

 

Pod výzvu pre poslancov EP zahlasovať za prijatie smernice o copyrighte, o ktorej sa bude hlasovať v stredu 12. septembra, sa podpísali stovky európskych novinárov. K výzve sa pridali aj výkonní riaditelia 18 tlačových agentúr patriacich k Európskej aliancii tlačových agentúr (EANA).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies