Air France odhadla škody zo štrajku na pol miliardy

NETKY.SK • 8 Október 2014, 10:25 • 2 min
Air France odhadla škody zo štrajku na pol miliardy

PARÍŽ - Francúzska letecká spoločnosť Air France odhadla straty plynúce zo septembrového štrajku pilotov na takmer pol miliardy eur.

slovakia

left justify in out

Podľa finančného riaditeľa Pierrea-Francoisa Riolacciho sa okamžité straty pohybujú na úrovni 3200 až 350 miliónov eur, ku ktorým vlajkový prepravca priráta ďalšie desiatky miliónov eur pre budúce obdobie. Jedna z najväčších leteckých spoločností na svete oznámila aj takmer 16-percentný pokles cestujúcich za september. Úpadok záujmu zaznamenala aj na objednávky leteniek na najbližšie tri mesiace.


Dva týždne trvajúci štrajk pilotov Air France sa začal na protest proti úsporným opatreniam. Pilotom sa navyše nepáči ani rozhodnutie výrazne navýšiť prostriedky pre nízkonákladové dcérske spoločnosti ako je Transavia. Štrajk viedol k zrušeniu stoviek letov. Vedenie vlajkového prepravcu zamestnávajúceho takmer 70-tisíc ľudí nakoniec dočasne pozastavilo svoje plány pre Transaviu. V záujme ukončenia akcie intervenoval aj francúzsky premiér Manuel Valls, ktorý poukazoval na poškodzovanie imidžu spoločnosti i samotnej krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies