AHL: Toronto si na boj o play-off zavolalo do tímu Petra Siváka

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 12:15 • 2 min
AHL: Toronto si na boj o play-off zavolalo do tímu Petra Siváka

TORONTO - Klub Toronto Marlies zo zámorskej farmárskej hokejovej súťaže AHL povolal do svojho tímu slovenského útočníka Petra Siváka.

slovakia

left justify in out

Posledných 25 súťažných duelov odohral v ECHL za Orlando Solar Bears, dosiahol v nich bilanciu 5 gólov a 15 asistencií. Tridsaťtriročný Sivák pôsobí v zámorí od leta 2012. Prvú časť aktuálnej sezóny odohral striedavo v mužstvách Bridgeport Sound Tigers (AHL) a Stockton Thunder (ECHL), ktoré úzko spolupracujú s klubom NHL New York Islanders. V druhej polovici februára putoval do tímu Toronto Marlies a obratom do ECHL do Orlanda, ktoré sú v sfére pôsobnosti iného mužstva NHL Toronto Maple Leafs.

 

Autor najrýchlejšieho gólu histórie slovenskej Tipsport extraligy si v AHL už obliekol aj dresy Worcesteru a Abbotsfordu. V nižšej súťaži pôsobil okrem Orlanda aj v San Franciscu, tíme Alaska Aces a spomenutom Stocktone. Sivák je rodák z českého Chebu, hral za Liptovský Mikuláš, Dubnicu, Trenčín, Piešťany, Považskú Bystricu, Žilinu, Zvolen a Zlín.

 

Tím Toronto Marlies bojuje v AHL o miestenku do play-off, tri zápasy pred koncom základnej časti figuruje na 8. mieste tabuľky Západnej konferencie s trojbodovým odstupom na deviaty Hamilton, ktorý je zatiaľ prvým nepostupujúcim mužstvom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies