Adam Žampa zvíťazil v slalome Far East Cupu v Rusku

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 16:09 • 2 min
Adam Žampa zvíťazil v slalome Far East Cupu v Rusku

JUŹNÝ SACHALIN - Slovenský zjazdár Adam Žampa sa rozlúčil so súťažným týždňom na ruskom Južnom Sachaline víťazstvom v slalome v rámci Far East Cupu. V solídnej konkurencii najlepších Rusov, Japoncov a Kórejčanov Adam Žampa zdolal aj tretieho najlepšieho slalomára z nedávneho finále Svetového pohára v Méribeli Alexandra Chorošilova. Ten napokon obsadil až 5. miesto, mladší brat Adama Andras Žampa skončil deviaty. Druhé kolo dokončilo 30 pretekárov.

slovakia

left justify in out

"Boli to historicky prvé preteky Far East Cupu na území Ruska a som rád, že sa mi podarilo zvíťaziť. A to aj s pomerne veľkou chybou v druhom kole. Chorošilov po 1. kole viedol predo mnou o 30 stotín, v druhom som ho zdolal," informoval Adam Žampa, ktorého športová budúcnosť sa spája práve s možnosťou reprezentovať Rusko.

 

Starší zo Žampovcov na Južnom Sachaline pred 6 dňami vyhral aj slalom FIS a v rámci majstrovstiev Ruska bol v najtočivejšej disciplíne druhý.

Far East Cup - slalom mužov:
1. Adam Žampa (SR) 1:44,82 min, 2. Tomoja Išii (Jap.) +0,38, 3. Vladislav Novikov +0,41, 4. Pavel Trichičev +0,60, 5. Alexander Chorošilov (všetci Rus.) +0,60,...9. Andreas Žampa (SR) +2,57.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies