Abbott: Boje blízko miesta nehody lietadla ohrozujú prácu medzinárodnej misie

NETKY.SK • 6 August 2014, 09:58 • 2 min
Abbott: Boje blízko miesta nehody lietadla ohrozujú prácu medzinárodnej misie

SYDNEY - Zintenzívnené boje v blízkosti miesta, kde sa na východe Ukrajiny 17. júla zrútilo lietadlo malajzijských aerolínií, môže predstavovať hrozbu pre misiu medzinárodných expertov. Podľa agentúry DPA to dnes uviedol austrálsky premiér Tony Abbott.

slovakia

left justify in out

"Ak na miestne vypukne totálna vojna, bude zjavne veľmi ťažké - ak nie priam nemožné - dokončiť našu misiu," povedal austrálsky premiér pre stanicu ABC. Ukrajina v utorok informovala, že jej jednotky sa pripravujú na opätovné ovládnutie miest Doneck a Luhansk, ktoré sú doposiaľ v rukách separatistov.   

 

Na palube malajzijského lietadla zahynulo 17. júla všetkých 298 ľudí. Predpokladá sa, že stroj bol zostrelený. Zo zodpovednosti za katastrofu sa navzájom obviňujú separatisti i ukrajinská armáda. Boje v oblasti, kde k nehode lietadla došlo, komplikujú misiu medzinárodných expertov, keďže im bránia v prístupe na miesto, kde sa stále nachádzajú pozostatky desiatok obetí.

 

"Explózia, zníženie rýchlosti, pád, dopad urobili s telami príšerné veci. Takže hovoríme - a je mi ľúto, že musím hovoriť takým to spôsobom - o častiach tela," zdôraznil Abbott.   

 

V utorok na miesto nehody prišlo 110 expertov z Holandska, Austrálie a Malajzie - krajín s najvyššími počtami obetí leteckej katastrofy. Spojené štáty uviedli, že zvažujú poskytnutie podpory pre túto misiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies