6.časť: Stávkové kancelárie neoberiete stávkami na Manchester United či Real Madrid

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 14:00 • 2 min
6.časť: Stávkové kancelárie neoberiete stávkami na Manchester United či Real Madrid

Síce ešte aj dnes sa sem-tam objaví nejaký multi-talent, ale už to nie je ako v dávnych dobách génia Leonarda da Vinciho, ktorý sa dokázal naraz venovať technike, medicíne, astronómii aj maliarstvu. V novodobom stávkovaní je to podobné, keďže úspešne tipovať desať súťaží v piatich odlišných športoch skrátka nejde.

slovakia

left justify in out

Dnes stávkové kancelárie ponúkajú už tak rôznorodú škálu možností tipovania rôznych športov, že stávkar, ktorý chce na tipovaní profitovať, si musí vybrať svoju oblasť pôsobnosti. V praxi to teda vyzerá tak, že čím viac stávkarov tipuje danú ligu, tým viac bookmakerov bude proti nim stáť a ostražito sledovať vývoj trhu. V preklade to znamená, že čím je daný šport alebo súťaž atraktívnejšia, tým menšiu šancu má každý jednotlivý stávkar na dlhodobý úspech a profit. Ako príklad uvediem anglickú Premier League, resp. zápasy európskych veľkoklubov a večných favoritov ako Real Madrid, Bayern Mníchov alebo FC Barcelona, na ktoré sa vkladajú obrovské objemy peňazí. Stávkovým kanceláriám sa teda oplatí zamestnávať na takéto súťaže viac odborníkov, ktorí sa venujú iba špecifickým súťažiam a nerozptyľujú sa inými ligami a kurzami. Úspešný tipujúci sa k tomu musí postaviť rovnako a sledovať len určitú súťaž a má tak oveľa vyššie šance na dlhodobý úspech, keďže má vysokú pravdepodobnosť, že mu neunikne žiadna informácia. Tipujúci, ktorí tipujú „celú ponuku“ nemajú šancu ustriehnuť všetky informácie a preto má stávková okrem marže aj ďalšiu výhodu.

Šancu dlhodobo uspieť majú predovšetkým organizované syndikáty, ktoré majú vybudované rozsiahle siete informátorov. Veľké stávkové kancelárie sú si vedomé tohto faktu a preto majú v podmienkach a pravidlách zadefinované, že pri podozrení zo syndikátneho tipovania vám jednoducho zablokujú účet. V Anglicku je napríklad známy stávkový syndikát Tonyho Blooma, ktorý na začiatku dekády riadne oberal miestne stávkové aj ázijských bookmakerov. Dnes, v dobe obrovského rozmachu internetu, sa už stávkovaniu nevenuje a užíva si fandenie druholigovému futbalovému tímu Brighton and Hove, ktorý mu okrem iného patrí, a je profesionálnym hráčom pokru.

Kde má teda šancu uspieť jednotlivec? Predovšetkým na menších trhoch, kde môže využiť rôzne aspekty ako napr. svoj dlhodobý záujem o súťaž alebo znalosti cudzieho jazyka. Ak napríklad fandíte nejakému minoritnému tímu z krajín bývalého Sovietskeho Zväzu alebo viete arabsky či čínsky, tak stávkami na takéto tímy (alebo proti nim) a súťaže, máte oveľa viac šancí zarobiť, ako keď sa budete pokúšať dobehnúť stávkové kancelárie stávkami na Manchester United alebo Real Madrid.
Ďalšia možnosť ako uspieť v stávkovaní, je tipovanie počtu gólov, bodov, rohových kopov alebo žltých kariet, keďže sú to všetko väčšinou doplnkové stávkové príležitosti a nie sú u bookmakerov prvoradé. Samozrejme to neznamená, že nemôžete vsádzať na United alebo Real, ale ak sa rozhodnete dlhodobo bojovať na tomto poli, tak budete potrebovať veľa šťastia, lebo váš boj bude z dlhodobého hľadiska oveľa ťažší.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies