Zvolen vyhráva v sérii nad Košicami 1:0, vyhral po nájazdoch

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 06:00 • 2 min
Zvolen vyhráva v sérii nad Košicami 1:0, vyhral po nájazdoch

ZVOLEN - Úvodný finálový zápas play off hokejovej extraligy na zvolenskom ľade zvládol lepšie domáci HKM Zvolen, keď zvíťazil 2:1 po samostatných nájazdoch.

slovakia

left justify in out

HKM Zvolen - HC Košice 2:1 sn (0:0, 0:0, 1:1, -0:0, 1:0) 
Góly: 52. P. Zuzin (Čierny), rozh. sam. nájazd Brabenec - 47. Mlynarovič (Matis, Svitana). Rozhodcovia Kubuš, Jonák - Gajan, M. Korba, vylúčení 5:5, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 5286 divákov. Stav série

Úvodná tretina finálového vyvrcholenia play off nepriniesla žiadne výnimočné momenty. Obe mužstvá hrali presne to, čo sa od nich aj očakávalo, nepadol žiaden pekný, ba ani náhodný šťastný gól a obaja brankári, aj keď museli čeliť viacerým strelám, s ľadovým pokojom vyriešili všetky spletité situácie. Oveľa viac v strehu bol Hylák v košickej bránke, keď najskôr vychytal zopár nádejných pukov prameniacich zo zvolenského tlaku.

Už po 15 sekundách jeho bránku tesne minula strela Podkonického, v 2. min už zasahoval po pokuse Škvaridla a v 4. min aj po obkrúžení bránky P. Zuzina. Až potom sa hosťujúci Marcinko z uhla dostal k strele, brankár Šimko si však spoľahlivo postrážil žŕdku. Hylák uplatnil postreh aj v 7. min, Podkonický sa ho márne snažil prekvapiť, a potom sa poriadne zapotil.

Od 9. min Zvolenčania dovedna 90 sekúnd hrali v početnej prevahe o dvoch hráčov, našli však v sebe málo pokoja a jedine Kalla z ostrého uhla netrafil prázdnu medzeru pri pravej žŕdke. Domáci skúšali všeličo, Brabencovi nevyšla v 14. min séria kľučiek, keď mu puk v rozhodujúcom momente skĺzol z čepele, L. Jurík zasa v 20. min vymyslel nahrávku na Škvaridlo so šikovným, no nepresným tečom.

Druhá tretina vyznela na šance jasne v prospech Zvolena. Po 40 sekundách sa v oslabení nevydaril Podkonickému samostatný nájazd, snažiac sa trafiť medzi betóny Hyláka. Akoby zaklial šťastenu, pretože odvtedy aspoň tri situácie si žiadali streliť gól. V 27. min v presilovke Škvaridlova strela v ideálnom postavení nenašla správny smer, o štyri minúty neskôr Škvaridlo naservíroval puk L. Juríkovi a Hyláka opäť neprekonal, tak ako v 40. min zblízka Podkonický. Košičania ťahali za kratší koniec, pôsobili nesmelo, prvoradé bola u nich defenzíva a dve príležitosti Mlynaroviča a Jenčíka zapôsobili ako jarný vetrík na zvädnuté kvetinky.

V 31. min Mlynarovič v tiesnenej pozícii stroskotal a Jenčíkova dorážka v 35. min vyvolala viac zmätku ako premyslenosti v zakončení. Tretia dvadsaťminútovka vyvolávala dohady, kto prvý rozvlní sieť a odstráni absolútne suchoty. Pokúšal sa o to najskôr Spilar, na druhej strane L. Jurík s nevyužitým Škvaridlom v prečíslení.

Postupom času bolo zrejmé, že to bude zápas o jednom - dvoch gólov a dočkali sa ho najskôr Košičania v 47. min po krásnej akcii, nahrávke pred bránku Matisa a nakorčuľovaní strelca Mlynaroviča. Zvolenčania vyrovnali v 52. min, keď strelu švihom Čierneho od modrej tečoval P. Zuzin. V presilovke sa ocitol v 55. min v šanci Pašek, Šimko perfektne zasiahol a zápas po niekoľkých prestrelkách vyústil do predĺženia i samostatných nájazdoch. Rozhodujúci premenil v druhej sérii domáci Brabenec.

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Dramatický zápas, zodpovednosť bola v defenzíve veľká. My sme nevyužili dlhú presilovku piatich na troch, škoda, mohla byť iná gradácia, no nepremenili sme viacero šancí. Aj nervy zaúčinkovali, ešte dobre, že sme si šťastie vybrali my, vzhľadom na priebeh asi oprávnene." 

Milan Staš, kouč Košíc: "Typický prvý zápas vo finále, viac sa taktizovalo, bránilo, dlho nepadol gól. Nám sa to podarilo, žiaľ, po individuálnej chybe súper vyrovnal. V predĺžení sa nevyskytli šance, v rozstrele mal šťastnejšiu ruku kolega."

Kamil Brabenec, autor rozhodujúceho samostatného nájazdu: "Celý zápas sme boli lepší, doplatili sme len na nevyužité šance. Verili sme do poslednej chvíle, rýchlo vyrovnali a šli sme za víťazstvom. V samostatnom nájazde som nič nevymýšľal, strelil som do diery a prešlo to tam. Potrebujeme mať štyri víťazstvá, toto ešte nič neznamená, sme len na začiatku série. Košičania neboli v ničom nepríjemní, my sme ich k ničomu nepripustili."

Marek Šimko, brankár Zvolena: "Nikto nemohol čakať, že to bude prestrelka, vychádzalo sa zo zabezpečenej obrany, šancí však bolo veľa, hlavne na našej strane, mohli sme rozhodnúť skôr. Veľmi sme chceli streliť gól, dočkali sme sa ho dosť neskoro. Hráme za každého stavu, inkasovaný gól nás nezlomil. Ja som sa v nájazdoch sústredil hlavne na hráča a na jeho pohyb, nikoho som vopred neštudoval. Ťažko povedať, či budeme hrať uvoľnenejšie, asi to bude rovnaké a aj atmosféra, ktorá je obdivuhodná."

Marek Slovák, útočník Košíc: "Škoda, že sme to nedotiahli do úspešného konca, tečovaný gól nás stál víťazstvo. Nič sa však nedeje, zajtra je ďalší deň. Hrali sme bojazlivo, so zviazanými rukami, myslím si, že o deň neskôr bude väčší pokoj na našich hokejkách. Zvolenčania hrali to, na čo sme sa pripravili, presne ako celú sezónu, len škoda, že sme dlhšie nepodržali naše vedenie, ich náhodný gól padol dosť skoro, no a keďže sme nestrelili v nájazdoch ani jeden gól, Zvolenzaslúžene vyhral."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies