Zomrel Yogi Berra, údajná predloha medvedíka Yogiho

NETKY.SK • 23 September 2015, 14:30 • 2 min
Zomrel Yogi Berra, údajná predloha medvedíka Yogiho

MONTCLAIR - Bejzbalový svet v utorok večer v americkom štáte New Jersey vo veku 90 rokov navždy opustil legendárny Yogi Berra.

slovakia

left justify in out

Rodák zo St. Louis strávil takmer celú 19-ročnú aktívnu kariéru v Major League Baseball (MLB) v tíme New York Yankees. Tri razy dostal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča (MVP) a trinásťkrát sa radoval z triumfu vo Svetovej sérii.


Povráva sa, že Lawrence Peter Berra bol predlohou pre úspešnú kreslenú postavičku medvedíka Yogiho. Okrem toho sa preslávil vtipnými výrokmi ako napríklad "bejzbal je z 90 % o psychike a z druhej polovice o fyzičke", "veľa môžete vidieť pozeraním", "budúcnosť už nie je čo bývala", "keď neviete, kam idete, môžete skončiť niekde inde", "nikdy neodpovedajte na anonymný list", "ak by bol svet perfektný, tak by nebol", "vždy som si myslel, že rekord vydrží, až kým ho niekto neprekoná" či "zakaždým choďte na pohreby iných ľudí, inak oni neprídu na váš".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies