Zomrel herec Bořivoj Navrátil

NETKY.SK • 2 November 2011, 23:25 • 2 min
Zomrel herec Bořivoj Navrátil

Zomrel herec Bořivoj Navrátil

slovakia

left justify in out

img

Po dlhej a ťažkej chorobe zomrel v pondelok v Prahe 78-ročný herec Bořivoj Navrátil, známy predovšetkým zo seriálu TV Nova Ulice. Spravodajskému serveru Novinky.cz to podľa agentúry Mediafax potvrdili Navrátilov blízky spolupracovník Jakub Špalek a jeho kamarát Zdeněk Potužil.
Navrátil v poslednom roku života bojoval s rakovinou hrubého čreva. Obdivuhodné je, že o svojej chorobe dokázal otvorene hovoriť, všíma si Mediafax.
Herec sa narodil v roku 1933 v Kroměříži. Divadlu sa Bořivoj Navrátil začal venovať v roku 1951 v tzv. Mládežníckom klube Horáckeho divadla. Už v 17 rokoch začal hosťovať v predstaveniach profesionálneho súboru. 
Keď doštudoval Janáčkovu akadémiu múzických umení (JAMU), získal prvý angažmán v Českom Těšíne, potom hral v Opave a Ostrave. Cestu do Prahy mu otvorila v roku 1961 úloha Rómea - prešiel do Národného divadla.
Diváci si Bořivoja Navrátila pamätajú z filmov Už zase skáču přes kaluže, Ucho, Osada havranů, Lásky mezi kapkami deště, Pozor, vizita!, Anděl s ďáblem v těle, Sestřičky, Knoflíkáři, Co chytneš v žitě, Všichni moji blízcí či Útěk do Budína, alebo z televíznych seriálov Návštěvníci, Draculův švagr, Redakce či Ulice, pripomenula agentúra Mediafax.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies