Zomrel bývalý guatemalský prezident, ktorý ukončil občiansku vojnu v krajine

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 08:20 • 2 min
Zomrel bývalý guatemalský prezident, ktorý ukončil občiansku vojnu v krajine

GUATEMALA - Vo veku 72 rokov zomrel v piatok na infarkt bývalý guatemalský prezident Alvaro Arzu, ktorý v roku 1996 podpísaním mierovej dohody ukončil občiansku vojnu v tejto stredoamerickej krajine. Informáciu priniesla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Arzu, ktorý zastával post primátora hlavného mesta od roku 2004, podľa vyjadrenia predstaviteľky mesta dostal infarkt počas partičky golfu s priateľmi. Po prenesení do nemocnice zomrel.

 

AP ďalej píše, že Arzu bol z jedným z najvplyvnejším politikom v krajine. Minulý rok ho však prokurátor obvinil z korupcie. "Guatemala prišla o veľkého muža, ktorý obetoval svoj život službe (pre štát)," napísal o zosnulom politikovi vo svojim tvíte súčasný prezident Jimmy Morales.

 

Arzu bol prezidentom Guatemaly v rokoch 1996-2000. Pod jeho taktovkou sa v roku 1996 podpísali mierové dohody, ktoré ukončili 36 rokov trvajúcu občiansku vojnu. Okolo 250 000 ľudí počas nej zomrelo alebo ostalo nezvestných.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies