Do Soči na bicykli - cesta dobrovoľníka z Francúzska

NETKY.SK • 5 Február 2014, 16:28 • 2 min
Do Soči na bicykli - cesta dobrovoľníka z Francúzska

ČERVENÁ POĽANA - Jacky Delaup: "Bol som na to sám, pretože sa nenašiel ďalší blázon, ktorý by sa na to podujal."

slovakia

left justify in out

Francúz Jacky Delaup za dvadsaťdva dní absolvoval na bicykli trasu cez šesť krajín a koncom januára dorazil z Courchevelu do Soči. Zarytý cyklista sa do Ruska vybral už v prvej polovici januára a v súčasnosti pracuje ako dobrovoľník v areáli RusSki Gorkij. "Z Courchevelu som vyrazil 7. januára. Hneď v úvode som si pomohol aj autobusom, pretože na bicykli som nemohol ísť cez tunel Fréjus. Preto som cez Turín až do Bologne cestoval autobusom," začal rozprávanie o svojej zaujímavej výprave J. Delaup a pokračoval: "Odtiaľ som šiel na bicykli cez Bari do južného Talianska a následne trajektom do Albánska. Pokračoval som do gréckeho Solúna, tureckého Istanbulu a popri Čiernom mori až do Trabzonu. Tam som chcel nasadnúť na trajekt do Ruska, ale kvôli bezpečnosti v súčasnosti žiaden nejazdí. Zvolil som preto lietadlo, ale aj tak mi cesta trvala 22 dní a prešiel som asi 2500 kilometrov. Bol som na to sám, pretože sa nenašiel ďalší blázon, ktorý by sa na to podujal."

Delaup podniká cyklistické expedície každý rok a predpokladá, že cestou do Soči pokoril svoj osobný rekord. "Teraz si nie som istý, či je toto moje maximum. Možno som prešiel viac kilometrov cestou zo severu na juh Vietnamu. Určite to však bola najrýchlejšia jazda, pretože som nemal čas sa nikde zastavovať," poznamenal Francúz, ktorý v minulosti absolvoval rôzne cyklotúry v Ázii, Južnej Amerike aj Afrike. 

Delaup v rozhovore pre informačný systém ZOH 2014 doplnil, že na cestu domov si vybral jednoduchšie riešenie - pocestuje lietadlom až do Francúzska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies