Zo strany SaS odchádza päť poslancov a 75 členov

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 11:20 • 2 min
Zo strany SaS odchádza päť poslancov a 75 členov

BRATISLAVA - Zo strany Sloboda a Solidarita (SaS) dnes vystúpilo päť poslancov Národnej rady SR a približne 75 členov. Z SaS odchádzajú poslanci Jozef Kollár, Juraj Miškov, Daniel Krajcer, Martin Chren a Juraj Droba. Všetci zároveň vystúpili z poslaneckého klubu SaS.

slovakia

left justify in out

Svoje rozhodnutie oznámili dnes na tlačovej besede. Kollár zároveň oznámil, že zakladajú platformu Liberálna dohoda. Približne 20 členov zo strany už vystúpilo po marcovom kongrese. Ako povedal Kollár, odchádzajúci politici nechcú byť účastní štýlu politiky, ktorý sa prejavil po kongrese, pričom pripomenul krágľovanie Richarda Sulíka, ktorý vyzval Kollára a jeho podporovateľov k odchodu zo strany. „Radikalizácia politiky SaS sa vystupňovala,“ vyhlásil Kollár.

Vo štvrtok predseda SaS Richard Sulík vyzval Jozefa Kollára a jeho prívržencov na odchod zo strany. „Po dôkladnom vyhodnotení posledných aktivít Jozefa Kollára a jeho prívržencov ich vyzývam, aby opustili stranu Sloboda a Solidarita,“ napísal v tlačovej správe Sulík. Ten sa s Kollárom stretol v utorok minulý týždeň. Kollár po stretnutí povedal, že ich názory na budovanie straníckych štruktúr a denno-denný výkon politiky sú nezlučiteľné. „Prienik nie je možný,“ uviedol po stretnutí so Sulíkom Kollár. Zdôraznil, že Sulíkovi nebude stáť v ceste pri jeho riadení SaS. Zároveň vtedy povedal, že zostáva v strane, prípadný odchod však nevylúčil. „Zvažujem všetky možnosti a nevylučujem žiadnu z nich,“ poznamenal Kollár. 

Delegáti na kongrese SaS 16. marca rozhodli, že predsedom strany zostáva Richard Sulík. Za Sulíka na kongrese v Prešove hlasovalo 134 delegátov a za Kollára 121 delegátov. Kollár si dal pre zotrvanie v strane podmienku, že Sulík nebude krágľovať jeho ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies