Znížená DPH sa týka aj chladeného hydinového mäsa

NETKY.SK • 4 Január 2016, 16:28 • 2 min
Znížená DPH sa týka aj chladeného hydinového mäsa

BRATISLAVA - Znížená sadzba dane z pridanej hodnoty (DPH) na vybrané potraviny od 1. januára sa bude týkať aj chladeného hydinového mäsa.

slovakia

left justify in out

"Z toho dôvodu by mali obchody znížiť spotrebiteľskú cenu na všetko chladené hydinové mäso," zdôraznil pre TASR riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.

 

Pripomenul, že v poslednom období sa slovenskí spotrebitelia stále viac zaujímajú o pôvod hydiny v obchodoch a vyžadujú od obchodov kvalitnú slovenskú hydinu od slovenských spracovateľov.

 

"K lepšej orientácii im prispieva aj zmena označovania pôvodu hydinového mäsa zavedená od apríla 2015. Etiketa na hydinovom mäse musí obsahovať údaje o mieste chovu a zabitia hydiny. Prísnejšie predpisy vníma ÚHS a jej členovia vysoko pozitívne, pretože umožňujú spotrebiteľovi pri nákupe jednoduchšie a prehľadnejšie sa orientovať v ponuke mäsa," zdôraznil.

 

Zmenené označovanie pôvodu mäsa podľa neho uľahčuje spotrebiteľovi zistiť krajinu, z ktorej hydinové mäso pochádza. "Zároveň je to jedna z ciest ako zvýšiť našu potravinovú sebestačnosť v oblasti hydinového mäsa. Pomôže to určite aj k zvýšeniu lokálpatriotizmu domácich spotrebiteľov," konštatoval riaditeľ ÚHS.

 

Slovenským spracovateľom hydiny združeným v ÚHS so zmenou označovania podľa Molnára nevznikajú žiadne dodatočné náklady, pretože používajú výlučne hydinu chovanú a zabitú na Slovensku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies