Známy atentátnik Pavel Vondrouš na Klausa chce ísť do politiky

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 09:04 • 2 min
Známy atentátnik Pavel Vondrouš na Klausa chce ísť do politiky

PRAHA - Program novej českej politickej strany Futurama odráža nielen radikálne ľavicové názory, ale tiež životné osudy svojho zakladateľa Pavla Vondrouša. Robotníka z Liberca pred mesiacom odsúdili za vlaňajší útok na vtedajšieho prezidenta ČR Václava Klausa na šesť mesiacov väzenia podmienečne.

slovakia

left justify in out

Vondroušova strana Futurama by mala byť subjektom pre ľudí, ktorým v ČR nie je v roku 2013 dobre. Futurama by chcela presadiť, aby bolo nevyplatenie mzdy trestným činom a posudzovalo sa rovnako ako krádež, aby minimálna mzda nesmela klesnúť pod hranicu 12.000 Kč a aby ošetrenie u zubného lekára bolo bezplatné. Informuje o tom internetový server iDNES.cz. "Od samého počiatku som chcel urobiť niečo, čo zlepší život ľudí v našej krajine," citoval Vondrouša iný server Liberecká drbna. "Založenie politickej strany sa stalo asi najlepšou cestou, ako dosiahnuť zmeny," dodal "atentátnik" z Chrastavy.

 

Podľa názoru politológa Jana Kubáčka je za premysleným programom Vondrouša pri všetkej úcte k nemu zatiaľ neznáma lobistická alebo marketingová skupina, ktorá s jeho pomocou skúma niektoré horúce témy súčasnej spoločnosti. Celý rad bodov v programe Futuramy je však v súlade s Vondroušovými životnými postojmi a skúsenosťami, tak napríklad odmietavé stanovisko k vysokej dani z cigariet (ide o fajčiara), k exekútorom a úžerníkom (s ktorými mala do činenia jeho babička), ako aj postoj, podľa ktorého by v trestných prípadoch mala rozhodovať porota z ľudu (on sám má skúsenosti s justíciou) či niektoré ďalšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies