Zmluvu s Centrom vzdelávania som vypovedala

NETKY.SK • 9 September 2010, 07:20 • 2 min
Zmluvu s Centrom vzdelávania som vypovedala

Zmluvu s Centrom vzdelávania som vypovedala - Kultúra Exministerka práce Viera Tomanová (Smer-SD) dnes vypovedala príkaznú zmluvu na projekte Centra vzdelávania, ktorý má podporiť sociálny dialóg na Slovensku. Poslankyňa o tom informovala TASR.

slovakia

left justify in out

img

Exministerka práce Viera Tomanová (Smer-SD) dnes vypovedala príkaznú zmluvu na projekte Centra vzdelávania, ktorý má podporiť sociálny dialóg na Slovensku. Poslankyňa o tom informovala TASR.
      "Reagujem tak na absolútne neopodstatnené a nezmyselné útoky súčasného vedenia rezortu voči mojej osobe. Keďže minister práce Jozef Mihál (SaS) nezareagoval na moju včerajšiu (7.9.) verejnú výzvu a ministerstvo od zmluvy neodstúpilo, urobila som tak dnes sama," vysvetlila svoje kroky.
      Tomanová sa taktiež rozhodla svoj doterajší zárobok nevyužiť na vlastné účely. "Príjem za odvedenú odbornú prácu pri realizácii jedného z nosných národných projektov, ktoré okrem iného gestoruje rezort práce, venujem inštitúcii poskytujúcej sociálne služby odkázaným občanom, respektíve výchove mladých ľudí," podotkla.
      Štátna tajomníčka rezortu práce Lucia Nicholsonová (SaS) v utorok (7.9.) obvinila bývalú ministerku i tajomníčku rezortu práce, že sa obohacovali na projekte Centra vzdelávania, organizácie v priamej pôsobnosti rezortu, ktorý bol financovaný z eurofondov.
      "Pani ministerka podpísala dve príkazné zmluvy. Jednu pre Bratislavský samosprávny kraj a druhú pre zvyšok Slovenska. Jej hodinová odmena dosahovala výšku 37,50 eura," uviedla na brífingu Nicholsonová.
      Májová výplata exministerky za odborné participovanie na národnom projekte Centra vzdelávania predstavovala sumu 375 eur za desať odpracovaných hodín. V júni si Tomanová prilepšila sumou 1125 eur za 30 odpracovaných hodín, siedmy mesiac v roku si zatiaľ súčasná poslankyňa Národnej rady (NR) SR nevyúčtovala. Rovnaké sumy v spomínaných mesiacoch zarábala aj bývalá štátna tajomníčka Emília Kršíková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies