Zlotý aj poľské akcie dnes posilnili a výnosy z dlhopisov klesli

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 12:35 • 2 min
Zlotý aj poľské akcie dnes posilnili a výnosy z dlhopisov klesli

VARŠAVA - Poľská mena zlotý aj poľské akcie dnes posilnili, ale výnosy z dlhopisov naopak klesli aj napriek tomu, že agentúra Moody's Investors Service koncom minulého týždňa zhoršila výhľad ratingu Poľska. Dôvodom je politika novej vlády. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Bloomberg pripomína, že Moody's potvrdila rating dlhodobých záväzkov Poľska na úrovni A2 a rating krátkodobých záväzkov na úrovni P-1, ale zhoršila výhľad jeho ratingu zo stabilného na negatívny. Čo signalizuje, že v budúcnosti by mohla krajine zhoršiť aj samotnú ratingovú známku.

 

Zlotý od rána posilňuje a zatiaľ sa zdá, že si pripíše najväčší zisk za dva mesiace. Výnosy z poľských dlhopisov pritom klesli najstrmšie od januára tohto roka a všetky akcie z indexu WIG20 vzrástli vďaka tomu, že Moody's potvrdila Poľsku ratingovú známku. Ale fakt, že zhoršila krajine výhľad ratingu na negatívny, vyvolá otázniky nad udržateľnosťou dnešných ziskov.

 

Kurz zlotého sa do 10.40 varšavského času zvýšil o 0,8 % na 4,3704 PLN/EUR a výnos z 10-ročných vládnych dlhopisov na sekundárnych trhoch klesol o osem bázických bodov na 2,93 %, zatiaľ čo akciový index WIG20 stúpol o 2,1 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies