Zlodeji ulúpili šperky za 200.000 eur, hrozí im doživotie

NETKY.SK • 28 November 2012, 12:12 • 2 min
Zlodeji ulúpili šperky za 200.000 eur, hrozí im doživotie

Zlodeji ulúpili šperky za 200. 000 eur, hrozí im doživotie - Krimi Polícia v týchto dňoch obvinila päť osôb, ktoré sa mali ešte v apríli podieľať na lúpeži v zlatníctve v Spišskej Novej Vsi.

slovakia

left justify in out

img

Polícia v týchto dňoch obvinila päť osôb, ktoré sa mali ešte v apríli podieľať na lúpeži v zlatníctve v Spišskej Novej Vsi. Podľa zistení vyšetrovateľov mal vtedy jeden z nich nahlásiť v mestskej nemocnici bombu. Touto poplašnou správou sa podarilo páchateľom odpútať pozornosť polície v čase, keď skupina prepadla zlatníctvo a odniesla si z neho šperky v hodnote asi 200.000 eur.

"Najmenej traja páchatelia vbehli s kuklami a so zbraňami v rukách do zlatníctva, pričom jedného zo zamestnancov ohrozovali zbraňou. Následne kovovými páčidlami, údermi päsťou a kopmi do sklenených vitrín na pulte v predajni ulúpili a odcudzili väčšie množstvo predmetov zo žltého kovu. Ďalší páchateľ bol s kuklou pri motorovom vozidle a čakal na lúpežníkov, aby bola zabezpečená úniková cesta," priblížil priebeh lúpeže policajný prezident Tibor Gašpar.

Na základe operatívnej činnosti sa podarilo polícii vytipovať týchto páchateľov a následne vykonať akciu zameranú na zadržanie podozrivých. V rámci nej boli zadržané aj strelné zbrane, rušička signálu GSM, telefónne karty a mobilné telefóny.

"Predpokladáme, že táto skupina spáchala aj ďalšie majetkovo trestné činy, najmä lúpežné prepadnutia, respektíve krádeže vlámaním do rôznych objektov. Pravdepodobne aj na území Českej republiky. Podľa dnešných informácií by malo dôjsť k vzneseniu obvinenia aj českým vyšetrovateľom za skutky spáchané tam," povedal Gašpar.

Obvinené osoby sú vo veku 25 až 35 rokov, pričom sú stíhané väzobne. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 15 až 25 rokov, prípadne doživotie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies