Zlínsko zasiahli silné búrky, vietor vyvracal stromy

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 08:26 • 2 min
Zlínsko zasiahli silné búrky, vietor vyvracal stromy

ZLÍN - Silné búrky s nárazovým vetrom zasiahli dnes večer Zlínsky kraj na východe Českej republiky. Hasiči museli odstraňovať popadané stromy a konáre z ciest, zaparkovaných áut a aj zo železničnej trate. Informoval o tom spravodajský server iDnes.cz.

slovakia

left justify in out

Prvá vlna búrok zasiahla okolie Vsetína okolo 17.00 hod. Silný vietor na mnohých miestach vyvracal stromy a lámal konáre. V obci Huslenky, ležiacej iba niekoľko kilometrov od slovenských hraníc, prerušil železničnú dopravu strom, ktorý sa zrútil na koľajnice.


Spadnuté stromy tiež obmedzili premávku na frekventovanej ceste v obci Husitsko-Solanec. Hasiči stromy odstránili a vykonali preventívnu kontrolu celého úseku cesty. Ďalší strom sa zrútil vo Valašskom Meziříčí. Strom čiastočne zasiahol aj zaparkované osobné auto.


V Zlíne-Jaroslaviciach privolali ľudia hasičov po tom, čo sa vyliala voda z potoka a zaplavila rodinný dom.

 

Večer búrka zasiahla aj obec Březnice. Ešte popoludní tu však hasiči zasahovali proti požiaru, ktorý zachvátil čerstvo pokosené strnisko. Príčinou požiaru bola údajne technická porucha kombajnu. Vysoké teploty pomohli rýchlemu rozšíreniu požiaru až do porastu nízkych stromčekov na okraji poľa. Plamene sa potom dostali až k okraju ďalšieho lesíka. Do boja s požiarom sa postupne zapojilo dvanásť hasičských jednotiek. Jedného hasiča museli po zásahu ošetriť záchranári pre prehriatie organizmu, uzatvára iDnes.cz.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies