Žilinu na Kantride nič ľahké nečaká, Guľa: Poctivo to odmakáme

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 10:58 • 2 min
Žilinu na Kantride nič ľahké nečaká, Guľa: Poctivo to odmakáme

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina sa hodlajú v 3. predkole Európskej ligy UEFA 2013/2014 proti chorvátskej Rijeke udržať na postupovej vlne. Po vyradení gruzínskeho Torpeda Kutaisi aj slovinskej Olimpie Ľubľana idú zverenci trénera Adriána Guľu na štvrtkový úvodný zápas na krásnom štadióne Kantrida s víťaznou mentalitou a cieľom získať do odvety priaznivý pohárový výsledok.

slovakia

left justify in out

Žilinčania sú v Corgoň lige stále bez prehry, dve výhry a remíza ich po 3. kole dostali na druhú priečku. Pri výhre 3:1 nad Zlatými Moravcami nechal kouč Guľa oproti zápasu s Olimpijou oddychovať viacerých hráčov, teploty mali Jakub Paur a Tomáš Majtán. Autor troch gólov v tomto ročníku EL Majtán však v Rijeke už bude trénerom k dispozícii. "Tentoraz nastúpime proti chorvátskemu tímu, no bude to zrejme taká istá nátura ako slovinský tím. Nečaká nás nič jednoduché. Verím, že domáci súboj s Olimpijou nám pomohol po psychickej stránke a nakopne nás do oboch zápasov proti Rijeke," citoval Majtána klubový web. "Rijeka bude možno bude ešte lepší súper ako Olimpija. Sú to Chorváti, takže určite ide o silné mužstvo. Musíme sa na nich dobre pripraviť. Nebudú to jednoduché zápasy," doplnil spoluhráča obranca Tomáš Hučko, ktorý si otvoril strelecký účet v Corgoň lige proti ViOn-u. "Rijeka má vo svojom kádri individuality, ale my vieme čo by mohlo na nich platiť. Posledné zápasy nám vyšli výsledkovo a myslím si, že aj herne, no určite stále môžeme pridať. Šance na postup ďalej sú otvorené," pridal pred odchodom svoj pohľad kreatívny stredopoliar MŠK Žilina Jakub Paur, ktorý dvoma gólmi v odvete so slovinským vicemajstrom zariadil postup "žlto-zelených".

"Riječki bijeli" sú dvojnásobným víťazom Juhoslovanského pohára (1978, 1979), dvakrát vyhrali Chorvátsky pohár (2005, 2006). V sezóne 1979/1980 sa prebojovali do štvrťfinále Pohára víťazov pohárov. Klub vlastní taliansky kapitál. Chorváti v 2. predkole bez problémov prešli cez waleský Prestatyn Town po výsledkoch 5:0 doma a 3:0 vonku. Rijeka, ktorú trénuje bývalý reprezentačný kouč Slovinska Matjaž Kek, forsíruje útočný futbal a má vo svojich radoch množstvo kvalitných hráčov na čele s chorvátskym kanonierom Leonom Benkom. Podľa Guľu však defenzíva jeho tímu pracovala v posledných zápasoch kvalitne. "Obrana funguje kvalitne, proti Moravciam podal stabilný výkon Vavro, preto môžeme hovoriť o viacerých alternatívach. Tá správna odozva na výkony prišla, nula v Dunajskej Strede, nula s Olimpijou a teraz jeden inkasovaný gól, ktorý pripisujem strate koncentrácie. Ideme do Rijeky s víťaznou mentalitou, verím tomu, že chalani to poctivo odmakajú. Na aký výsledok to bude stačiť, teraz neviem zadefinovať," vyjadril sa lodivod MŠK, ktorému už bude k dispozícii aj nigérijský stredopoliar Babatounde Bello, ktorý pre suspendáciu vynechal odvetu s Olimpiou.

Výprava 6-násobného slovenského majstra, ktorý si účasť v EL vybojoval ako zdolaný finalista posledného ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu, sa do dejiska zápasu presunula charterovým letom z Piešťan v stredu. "Výprava odletí do Rijeky v stredu o 12.00 hod. charterovým letom z Piešťan. Na palube lietadla bude 20 hráčov a 10 členov realizačného tímu a vedenia klubu. Zostávajúci členovia realizačného tímu pocestujú do Rijeky autobusom, ktorý odíde zo Žiliny o polnoci z utorka na stredu. V dejisku zápasu na štadióne Kantrida sa uskutoční v stredu o 18.00 hod. tlačová konferencia s trénerom Guľom a od 19.00 hod. oficiálny tréning MŠK Žilina," citoval klubový web PR manažéra MŠK Romana Greša. Do Rijeky odcestovalo 20 hráčov - Dúbravka, Le Giang, Piaček, Mravec, Majtán, Pečovský, Pich, Žilák, Škvarka, Akakpo, Nunes, Guba, Jelič, Hučko, Mihalík, Škriniar, Bello, Mabouka, Paur, Vavro.

Duel povedú rozhodcovia z Nemecka, ako hlavný arbiter Marco Fritz, na čiarach mu budú asistovať krajania Guido Kleve a Dominik Schaal. Výkop je stanovený na 19.00 SELČ, vysielať ho má v priamom prenose DIGI Sport.

1. zápas 3. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 (štvrtok 1. augusta o 19.00 h, Rijeka):
HNK Rijeka - MŠK Žilina /rozhoduje: Marco Fritz (Nem.)/
predpokladaná zostava MŠK: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Hučko - Pečovský, Paur - Škvarka, Bello, Pich - Majtán



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies