Žilinský vlci porazili Zvolen

NETKY.SK • 26 Február 2017, 19:08 • 2 min
Žilinský vlci porazili Zvolen

ŽILINA - MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 6:3 (2:2, 1:1, 3:0)

slovakia

left justify in out

MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 6:3 (2:2, 1:1, 3:0)

 

Góly: 2. Stupka (Holovič, Hovorka), 18. Handlovský (Čížek, Hruška), 32. Ťavoda (Handlovský, Hovorka), 45. Hovorka (Handlovský, Hruška), 51. Hruška (Stupka, Konečný), 52. Húževka (Hovorka, Čížek) – 3. Lušňák (Puliš, Krejčí), 13. L. Novák (B. Mráz, Klhůfek), 31. Puliš (Zuzin, Lušňák).

 

Rozhodovali: Štefik, Novák – Valo, Krajčík, vylúčení: 3:6, navyše: Ťavoda 5+DKZ za hrubosť - B. Mráz 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, Lušňák 10+10 nešportové správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 952 divákov.

 

Zostavy:

 

Žilina: Tomek – Ťavoda, Čížek, Juraško, D. Brejčák, Macejko, M. Grman, Prokop, Mendrej – Handlovský, Hruška, Hovorka – J. Jurík, Húževka, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – J. Zlocha ml., E. Švec, Gmitter.

 

Zvolen: Baroš – Andersons, Krejčí, Hraško, Valenta, Habšuda, M. Novák, Homer, Dubeň – Lušňák, Puliš, Zuzin – Klhůfek, B. Mráz, L. Novák – Jakubík, L. Jurík, Matis – Jurák, Petráš, Síkela.

 

Stredoslovenský súboj ponúkol góly už v prvých minútach. Hostia išli v 21. sekunde do oslabenia a v ňom po spolupráci Holoviča so Stupkom aj inkasovali. Odpoveď Zvolenčanov však bola rýchla. Lušňák v 3. minúte využil ponúknutý priestor a prepálil Tomeka. Hostia následne nevyužili presilovku a diváci potom sledovali vyrovnaný súboj bez väčších príležitostí na jednej či druhej strane. Zvolenčania potom dostali po faule Hrušku opäť príležitosť hrať v prevahe a v 13. minúte ju Lukáš Novák aj pretavil na vedenie hostí, keď vytiahol Tomeka do strany a zavesil puk zblízka pod hornú žrdku. Hra bola potom rozháraná, Zvolenčania domácim nedávali veľa priestoru na útočenie, ale ani sami sa nedostávali do šancí. V 18. minúte sa však po akcii Hrušku s Čížkom ocitol v zakončení Handlovský a do odkrytej brány pohodlne vyrovnal. O minútu neskôr fauloval B. Mráz domáceho J. Juríka a putoval predčasne do šatne. Domáci však v 1. tretine presilovku nevyužili.

 

Napriek pokračujúcej početnej výhode sa "vlkom" nepodarilo skórovať ani v úvode 2. tretiny. Po Juraškovej strele od modrej a teči jedného z domácich sa Žilinčania síce snažili dostať ešte puk za Baroša, ale ten odolal aj v následnej ďalšej presilovke domácich. Zvolenčania išli opäť do vedenia v 31. minúte, keď Puliš nenápadnou strelou z pravého kruhu prekonal Tomeka majúceho zakrytý výhľad. Odpoveď "vlkov" prišla o 16 sekúnd. Ťavoda od modrej prestrelil húštinu tiel pred sebou a Baroš nemal nárok. Žilinčania sa snažili hostí zlomiť, ale nepodarilo sa im to ani v ďalšej presilovke, v ktorej brankár hostí odolal. Do druhej sirény už gól nepadol, aj napriek sľubne vyzerajúcim šanciam na oboch stranách.

 

Žilinčania v 3. tretine postupne ovládli hru a v 45. minúte išli po druhý raz v dueli do vedenia, keď Hovorka prepálil Baroša. V 51. minúte sa "vlci" radovali opäť, pretože Hruška zakončil ďalšiu dobrú akciu domácich. O ďalšiu minútu bolo už 6:3, lebo presilovku domácich využil za 13 sekúnd zblízka Húževka a definitívne tak zlomil odpor Zvolenčanov. Tí sa po následnom oddychovom čase skoncentrovali a zápas sa už v pokojnom tempe len dohrával. V záverečnej minúte sa ešte Ťavoda pochytil s Lušňákom, obaja dostali vyššie tresty, ale na výsledku sa už nič nezmenilo. Žilinčania si víťazstvom už takmer definitívne zabezpečili 4. priečku v tabuľke po základnej časti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies