Židovskú školu v Zürichu stráži polícia, v okolí zaznamenali podozrivé vozidlo

NETKY.SK • 17 December 2015, 11:08 • 2 min
Židovskú školu v Zürichu stráži polícia, v okolí zaznamenali podozrivé vozidlo

ZÜRICH - Švajčiarska polícia dnes oznámila, že vyslala svojich príslušníkov do židovskej školy v Zürichu. Dôvodom bol pohyb podozrivej osoby a vozidla v okolí budovy, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Švajčiarsky spravodajský portál 20 Minuten napísal, že polícia zablokovala ulice v okolí školy na ulici Schöntalstrasse v Zürichu. V tomto najväčšom švajčiarskom meste žije početná židovská komunita. Podľa 20 Minuten pred budovou školy hliadkujú policajti s automatickými zbraňami a na miesto prišli aj členovia špeciálnych jednotiek. Podľa hovorcu miestnej polície v stredu večer spozorovali pred školou jednu podozrivú osobu. Neskôr vo večerných hodinách bol zaznamenaný pohyb podozrivého vozidla, ktoré prešlo niekoľkokrát popred školu.

 

"Situáciu pozorne monitorujeme," vyhlásil hovorca zürišskej polície Marco Cortesi, podľa ktorého zatiaľ neexistujú informácie o tom, že by došlo k spáchaniu trestného činu. Polícia ale začala v spolupráci s vedením školy preventívne zavádzať sprísnené bezpečnostné opatrenia. K opätovnému otvoreniu okolitých ulíc by malo dôjsť v priebehu niekoľkých hodín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies