Ženám v Saudskej Arábii konečne povolili vstup na futbalové zápasy! Ide však len o výnimku a budú mať oddelený sektor

NETKY.SK • 12 Január 2018, 11:14 • 2 min
Ženám v Saudskej Arábii konečne povolili vstup na futbalové zápasy! Ide však len o výnimku a budú mať oddelený sektor

Rijád - Ženám v Saudskej Arábii v piatok po prvý raz umožnili sledovať futbalový zápas priamo na štadióne. Po zrušení zákazu vstupu žien sa budú môcť osobne zúčastniť súboja dvoch lokálnych tímov Al-Ahly a Al-Baten v meste Jeddah.

slovakia

left justify in out

Ženám vyhradili 10-tisíc miest a budú mať oddelený sektor. Organizátori zatiaľ predali 1200 vstupeniek, no zvýšený záujem očakávajú tesne pred zápasom. Oba tímy uviedli do predaja dámske tričká s rôznymi farbami za zľavnené ceny, aby prilíkali ženské publikum, uviedli lokálne médiá.

 

Tento duel je jedným z troch, na ktoré dostali saudskoarabské ženy povolenie. Ďalšie dva sa budú konať v sobotu 13. januára v hlavnom meste Rijáde, resp. 18. januára v meste Dammam.

 

Korunný princ Mohammed bin Salman bojoval proti zrušeniu zákazu dlhé roky, pretože sa snaží krajine dodať medzinárodný kredit. V krajine nedávno ženám povolili riadiť motorové vozidlá. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies