Žena, ktorú našli na chorvátskom ostrove, je Slovenka!

NETKY.SK • 22 September 2021, 16:49 • 2 min
Žena, ktorú našli na chorvátskom ostrove, je Slovenka!

ZÁHREB - Daniela Adamcová si nepamätala svoje meno. Nevedela, ako sa na ostrov Krk dostala. Záchranárom sa prihovorila po anglicky.

slovakia

left justify in out

Chorvátska polícia identifikovala ženu, ktorú nedávno našli v odľahlej časti ostrova Krk, ako slovenskú občianku. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

 

img

 

Podľa stredajšieho vyhlásenia polície ide o 57-ročnú Danielu Adamcovú, ktorej identitu úrady zistili po tom, ako dostali viacero tipov od ľudí z Chorvátska i zahraničia. Informácie, ktoré pomohli zistiť jej totožnosť, pochádzali z USA, kde Slovenka žila do roku 2015. Následne sa presťahovala do Írska.

 

Nič si nepamätala 

 

Ženu našli na Krku 12. septembra. Rozprávala po anglicky, nepamätala si svoje meno a nevedela, ako sa tam dostala. Podľa chorvátskej horskej záchrannej služby (HGSS) nevedela, odkiaľ prišla. Nemala pri sebe doklady ani mobilný telefón a v jej blízkosti sa nenachádzalo žiadne auto. 

 

Prečítajte si tiežNezodpovedný vodič zabil v Chorvátsku dvoch cyklistov zo Slovenska

 

Chorvátske úrady podľa AP uviedli, že žena prenocovala na pobreží. Našli ju vyčerpanú, dezorientovanú a s ľahkými zraneniami. Na fotografii, ktorú zverejnila chorvátska polícia, mala na tvári viacero škrabancov. Neskôr ju previezli do nemocnice v meste Rijeka. Polícia označila jej stav za  stabilizovaný a uviedla, že po jej prepustení bude zverená do starostlivosti sociálnych pracovníkov.

 

Krk je najväčší chorvátsky ostrov v Jadranskom mori a je obľúbeným miestom návštevníkov tejto krajiny. Podľa miestnych obyvateľov je oblasť, kde ženu našli, skalnatá a ťažko prístupná od mora aj pešo

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies