Zemplínsky jarmok a Zemplínske slávnosti sa začnú o niekoľko dní

NETKY.SK • 9 August 2010, 13:20 • 2 min
Zemplínsky jarmok a Zemplínske slávnosti sa začnú o niekoľko dní

Zemplínsky jarmok a Zemplínske slávnosti sa začnú o niekoľko dní

slovakia

left justify in out

V Michalovciach sa počas tretieho augustového víkendu uskutoční tradičné kultúrne podujatie, ktoré bude patriť folklóru, ľudovým remeslám a jarmočným atrakciám. Pre všetkých návštevníkov je počas troch dní patriacich Zemplínskemu jarmoku a Zemplínskym slávnostiam pripravených množstvo predajných stánkov a bohatý program.
Zemplínsky jarmok sa začne 20. augusta predstavením Detského divadla Babadlo, ktoré uvedie hru Blší cirkus. Hneď po tom, krátko pred 10.00 h sa v uličke remesiel pokúsia hrnčiari o prekonanie svetového rekordu v točení džbánu. "Výroba keramiky je typická pre neďalekú obec Pozdišovce, už štvrtý rok sa snažíme zapísať týmto remeslom do Slovenskej knihy rekordov. V minulom roku sa nám to podarilo pri výrobe maxiformy na bábovku," uviedla pre TASR riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach Milada Tomková.
Súčasťou piatkového programu bude aj vystúpenie chorvátskej folklórnej skupiny Seljačka Sloga, výstava drobnochovateľov a ukážky stredovekých bojov v podaní skupiny historického šermu. V popoludňajších hodinách sa na Námestí osloboditeľov predstaví aj viacero hudobných zoskupení a sólových spevákov.
V priebehu 41. ročníka Zemplínskeho jarmoku sa zároveň začne 51. ročník Zemplínskych slávností. Vystúpia na nich dychové hudby zo Sečoviec a Humenného, spevácke skupiny Klubovanka z Michaloviec, Harčare z Pozdišoviec, Soľanka zo Zbudze, Furmane z Trebišova a Oľchovanka z Ložína. Večerný galaprogram v podaní folklórnych súborov Železiar z Košíc, Šarišan z Prešova, ako aj chorvátskych zoskupení Šljivoševci a Seljačka Sloga sa začne na Námestí osloboditeľov o 18.00 h. V nedeľu 22. augusta sa so svojím repertoárom predstavia spevácke skupiny Užan z Lekároviec, Lučaňe z Lúčok, Viňančani z Vinného, Čemerňanka z Pustého Čemerného, Bežovčan z Bežoviec a iné. Nedeľný program sa zavŕši druhou časťou galaprogramu, a to účinkovaním členov folklórnych súborov Magura z Kežmarku, Puľsu z Prešova a Zemplína z Michaloviec.
Návštevníci trojdňového podujatia zhliadnu tradičné ľudové výrobky v uličke remesiel, práce výtvarníkov z výtvarného plenéra Čarná voda a aktívnejší si aj zašportujú. Tohtoročnou novinkou sú futbalové majstrovstvá hráčov nad 50 rokov, ktoré sa uskutočnia na ihrisku Strednej odbornej školy technickej na Partizánskej ulici. "Zapoja sa do nich družstvá zo štyroch sídlisk. Určite sa tam objavia aj bývalí futbalisti, no každý manšaft zatiaľ svoje zloženie tají," informoval Ivan Pšenko z odboru školstva, kultúry a športu Mestského úradu v Michalovciach. Priaznivci basketbalu si môžu v rámci trojdňového podujatia zároveň zasúťažiť na druhom ročníku michalovského streetballu v areáli Základnej školy Pavla Horova na ulici Kapitána Nálepku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies