Zemanovi sa nepáči programové vyhlásenie novej vlády

NETKY.SK • 18 Február 2014, 16:37 • 2 min
Zemanovi sa nepáči programové vyhlásenie novej vlády

PRAHA - Prezident svoje výhrady predniesol na schôdzi Poslaneckej snemovne, počas ktorej sa bude hlasovať o vyslovení dôvery novej vlády premiéra Bohuslava Sobotku.

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman vyjadril v utorok počas svojho vystúpenia v Poslaneckej snemovni viaceré výhrady k programovému vyhláseniu novej vlády premiéra Bohuslava Sobotku. Urobil tak pred hlasovaním o vyslovení dôvery Sobotkovmu kabinetu, ktoré je naplánované ešte na utorok. Zemanovi sa nepáči najmä fakt, že medzi programovým vyhlásením a koaličnou zmluvou podpísanou stranami ČSSD, ANO a KDU-ČSL sú značné rozdiely.

 

"Milí moji, kde na to vezmete?" cituje zo Zemanovho prejavu spravodajský portál iDNES.cz. Prezidentovi sa tak nepozdávajú ani plány nového ministra financií Andreja Babiša, ktorého by v prípade ich splnenia navrhol na "Nobelovu cenu za ekonómiu". Sobotkovej vláde pritom odporučil, aby sa nechala inšpirovať ekonomickým modelom v škandinávskych krajinách, ktoré sa podľa neho "najlepšie vyrovnali s krízou". 

 

Koaličný kabinet, ktorý prezident Miloš Zeman vymenoval 29. januára, sa opiera o 111 poslancov ČSSD, hnutia ANO a KDU-ČSL. Pri hlasovaní o dôvere by teda nemal mať problém dôveru väčšiny Snemovne získať. Nová vláda sa ujala funkcie 95 dní po jesenných predčasných voľbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies