Železničná spoločnosť už vydala viac ako 60-tisíc preukazov na bezplatné cestovanie vlakom

NETKY.SK • 6 November 2014, 16:49 • 2 min
Železničná spoločnosť už vydala viac ako 60-tisíc preukazov na bezplatné cestovanie vlakom

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) už vydala viac ako 60.000 preukazov na bezplatnú dopravu. "Každou minútou ich počet pribúda," skonštatovala pre TASR hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.

slovakia

left justify in out

Najväčší záujem o preukazy prejavujú podľa jej slov študenti a dôchodcovia do 62 rokov. Preukazy vystavuje železničná spoločnosť zadarmo a potrebujú ich študenti do 15 rokov, aby si na ne mohli kupovať lístky s nulovou cenou. Tiež študenti denného štúdia do 26 rokov, ktorí nemajú študentské preukazy vo forme čipovej karty vydávané školami a všetci poberatelia dôchodkov.
     

Podobne preukaz potrebujú aj seniori nad 62 rokov, aj keď pre nich momentálne platí výnimka. A teda, že do konca marca 2015 si budú môcť kupovať nulový lístok len na občiansky preukaz a nebudú ešte potrebovať preukaz zo železníc.
     

Cestovanie zadarmo pre študentov a dôchodcov sa na Slovensku spustí od 17. novembra. Bude sa týkať tých spojov, ktoré zabezpečuje štát na základe zmluvy vo verejnom záujme. To znamená všetkých vnútroštátnych spojov s výnimkou InterCity (IC) vlakov. Pôjde o vlaky štátneho dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko a tiež spoločnosti RegioJet na trase medzi Bratislavou a Komárnom. Lístky s nulovou cenou sú určené pre miesta v druhej triede.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies