United a American Airlines nerátajú so strojmi Boeing 737 Max ani počas letnej sezóny

NETKY.SK • 16 Február 2020, 12:27 • 2 min
United a American Airlines nerátajú so strojmi Boeing 737 Max ani počas letnej sezóny

CHICAGO - Letecké spoločnosti United Airlines a American Airlines škrtajú uzemnený stroj Boeing 737 Max zo svojich cestovných poriadkov aj počas letnej prepravnej špičky.

slovakia

left justify in out

Letecké spoločnosti škrtajú Boeing 737 Max zo svojich cestovných poriadkov

Spoločnosť United uviedla, že s lietadlami Max nepočíta prinajmenšom do 4. septembra, čo znamená, že počas leta zruší 80 letov denne, čiže približne 2 500 letov mesačne. Firma American Airlines informovala, že lietadlá Max nebude používať do 18. augusta. Počas letnej sezóny preto zruší zhruba 140 letov denne, čiže približne 4 300 mesačne.

Letecké spoločnosti sa chystajú už na druhú letnú prepravnú sezónu bez strojov Boeing 737 Max, o ktorých sa predpokladalo, že sa stanú väčšou súčasťou ich flotíl. Lietadlá Max sú celosvetovo uzemnené od marca minulého roka po tom, ako pri dvoch nehodách tohto stroja prišlo o život 346 ľudí.
 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies